IshockeyNyheterRögle BK

Lugn period väntar Rögle – endast en match på elva dagar

På lördag spelar Rögle BK hemma mot Oskarshamn. Därefter väntar ett elva dagar långt uppehåll innan slutspurten inleds.
– Det är en unik, lite annorlunda, situation. Vi ska utnyttja det på bästa sätt, säger assisterande tränaren Cory Murphy.Med bara en lördagsmatch på schemat den här veckan fick spelarna en extra ledig dag under måndagen. Idag, tisdag, var truppen tillbaka.

– Vi kände att det var läge att ge spelarna två dagar ledigt, vi har trots allt fyra träningsdagar på oss att förbereda oss inför matchen mot Oskarshamn på lördag, säger Cory Murphy till klubbens hemsida efter tisdagens träningspass.

– I dag handlade det om att komma igång, ha rätt attityd och fokus. Jag tycker träningen var bra, killarna såg skarpa ut. Vi tar en träning i taget, efterhand under veckan kommer vi att lägga mer fokus på system och få in mer och mer tävlingsmoment i övningarna. Allt för att komma så väl förberedda vi bara kan till lördagsmatchen, tillägger Cory Murphy.

Hur ser man då på uppehållet som väntar efter lördagens match?

– Det ska vi använda till att förbereda oss på bästa sätt inför en intensiv slutspurt. Samtidigt så är det landslagsvecka och en del spelare kommer inte att vara med oss då. Så denna vecka är viktig också. Samtidigt så gäller det att vara här och nu och ta en match i taget.

På tisdagens träning hade tränarstaben ändrat i formationerna. Bland annat så spelade Dennis Everberg med Ted Brithén och Daniel Zaar medan Leon Bristedt fanns med Mattias Sjögren och Dominik Bokk.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close