FotbollNyheter

Skånska utlandsproffset Serie B-aktuell: “Hoppas på ett kontrakt”

Sedan ankosten till Italien i augusti 2019 har Emil Sjögren, 18, imponerat stort i sin nya klubbmiljö i Bastia Calcio. Prestationer som kan komma att ta honom än längre.
– Det skulle vara en jättehäftig upplevelse, säger han.  

Emil Sjögren inledde sin italienska sejour i Serie D-klubben ASD Cannara men hamnade senare i Serie B-laget Bastias U23-trupp. Fina prestationer tog honom sedermera till A-laget.

I slutet av januari fick 18-åringen äntligen debutera i A-lagssammanhang för Bastia.

– Det var fantastiskt att få göra det! Att springa in på plan inför fansen… Det gav en riktig kick. Det var en träningsmatch, visst, men det var en speciell upplevelse ändå, säger Emil Sjögren.

Han berättar att speltiden landade på 70 minuter och att han under den tiden noterades för en assist.

Hur har resten av säsongen varit?

– Det har gått enormt bra, faktiskt. Det har varit strul med mina papper, så jag har endast kunnat spela i cupen eller i träningsmatcher. Tränarna är väldigt nöjda med mig.

Läs mer här! 17-åringen nära italienskt seniorkontrakt

Det är inte första gången Emil Sjögren hamnar i poängprotokollet. Trots sin roll som wingback har han frekvent sett till att hamna där.

Och nu kan han vara aktuell för ytterligare ett kliv i den italienska klubbhierarkin.

För andra gången sedan Italien-flytten blev verklighet ska han på provspel hos Serie B-laget Perugia. Senast var han hos klubbens U17- och U19-lag – denna gång med primaveralaget.

– Jag hoppas såklart att det ska leda till ett kontrakt med Perugia, säger Emil Sjögren.

Vad tror du händer om det blir verklighet?

– Det skulle vara en fantastisk erfarenhet och säkert utveckla mig jättemycket. Det skulle även kunna göra mig aktuell för pojklandslaget, vilket är mitt mål.

 

Joel Ask

Artikelbild: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close