skanesport_desktop-panorama-1

FotbollTomelilla IF

Nyligen återstartade Tomelilla IF vill fortsatt etableras

Under 2019 startade Tomelilla IF åter upp sitt damlag. I år fortsätter satsningen mot att på nytt bli ett lag att räkna med i den skånska regionen. 

Kenneth Mattson, tränare i laget, tog sig tiden att svara på Skånesports frågor gällande den stundande säsongen.

Hur har försäsongen sett ut?

– Försäsongen har precis startat upp och det ser bra ut utifrån att spelarna arbetar på bra och att vi känner att vi kan fortsätta utveckla spelet sedan i fjol.

Vad skiljer er som lag i år jämfört med förra året?

– Det som kommer att skilja oss är att vi har fått ett års erfarenhet utifrån att vi startade upp förra året. Våra unga spelare kommer att ta ett kliv framåt och samtidigt börjar de äldre mer komma igång med sitt fotbollsspelande, då de hade gjort uppehåll några år innan förra säsongen.

Hur har ni förstärkt truppen?

– Vi har förstärkt truppen genom att vårt äldsta flicklag nu helt är uppflyttat i damtruppen. Vi har inte aktivt försökt värva spelare, utan är öppna för om spelare i Tomelillaområdet vill komma till oss.

Vad tror du om kommande säsong?

– Gällande kommande säsong så är ambitionen att ha ett grupp spelare som är intresserade att utveckla sin fotboll och att som lag trivs tillsammans. Jag tror att vi kommer att utveckla vårt anfallsspel genom att bli bolltryggare. Vilket resultat det kommer ge i slutändan är beroende på hur det ser ut för våra motståndare och då vi är en relativt tunn trupp kan hålla oss skadefria.

Hur ser ambitionerna ut för kommande säsong?

– Klubbens ambition är att skapa bra förutsättningar för att utvecklas som fotbollsspelare i Tomelilla IF. På sikt om man lyckas kommer detta leda till resultat. Ambitionen inför var match är att göra en bra prestation för att vinna matchen. Men det finns inget uttalat resultatmål förutom att vi vill utveckla våra spelare i vårt arbetssätt. 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close