HandbollHK MalmöNyheter

Skånskt toppmöte i Handbollsligans återstart

En månad har gått sedan det spelades högstaligahandboll i de svenska hallarna. Under torsdagen drar Handbollsligan åter igång. På menyn: Toppmatchen HK Malmö-IFK Kristianstad. 

Hemmalaget HK Malmö är aktuell serieledare. IFK Kristanstad, som har två matcher färre spelade, ligger tre poäng bakom.

– Det ska bli jätteroligt att dra igång, och just att det är mot Kristianstad ger en extra känsla. Jag tror på en tuff match som vi kommer behöva spela på max i för att vinna, säger HK Malmös tränare, Stian Tönnesen.

Poängen i all ära, men viljan att sätta sig i respekt gentemot sina konkurrenter genom en starkt genomförd insats går inte att bortse ifrån.

– Jag tror det kommer vara två lag som vill mycket. Vi vill vara med där uppe och slåss hela vägen, och då är det viktigt att ta poäng i dessa matcher.

Malmölaget äntrade EM-uppehållet med tre raka segrar i bagaget. Man har dock endast valt att spela internmatcher under den spelfria månaden.

– Vi har tränat på bra och kört några internmatcher. Men det kan vara så att vi är lite ringrostiga. Samtidigt är detta ett väldigt bra test för oss att få, säger Stian Tönnesen.

– Framför allt har vi fokuserat på att träna bra. Innan uppehållet spelade vi väldigt många matcher, så en lugnare period var välkommen, tillägger han.

Du säger att det är en bra värdemätare, men har du överseende med ett eventuellt ringrostigt spel?

– Ja, absolut. Det är två bra lag som brukar bjuda upp till tuffa matcher. Då kanske man får se till lite annat än till att bara spela fint.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close