FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS-tränaren efter uppstarten: ”Vi är längre fram än förra året”

Landskrona BoIS var förra året ett ynka mål från att nå Superettan. Nu laddar man för ytterligare en rafflande säsong.
– Dumt att inte vilja komma bättre än man gjorde året innan, säger tränaren Max Mölder. 

Knappt två och en halv månad har passerat sedan Landskrona BoIS förlorade med 1-0 mot Öster(totalt 2-1 till smålänningarna) och därmed fick se drömmen om Superettan gå i kras.

Nu är man i full gång med att restaurera – dels sig själva – men framför allt den dröm som alltid finns med dem som verkar i och runt klubben.

– Samtidigt som förra året var en tung smäll, så var det också ett kvitto på att det vi jobbat med fungerar. Vi har byggt en hög lägstanivå, vi vet, med erfarenhet från 2019, hur vi ska agera i tuffa situationer. Jag känner att vi har en trygghet, säger BoIS assisterande tränare, Max Mölder.

Var lägger ni ribban denna säsong?

– Nä, men det är väl som överallt: Kommer man tvåa året innan så är det dumt att vilja bli fyra nu det säger ju sig självt. Sen har jag hållit på med fotboll så pass länge att jag vet att fotboll handlar om press – och resultat. Vi har ett lag med hög ambition.

Max Mölder är medveten om att laget tippas högt inför säsongen 2020. Foto: Bildbyrån

Inför fjolårssäsongen skedde flera och stora förändringar i BoIS. Tränarduon Billy Magnusson och Max Mölder valdes att leda laget – ett nykomponerat sådant.

I år är man ett år äldre, ett år mer samspelt.

– Jag har en jättebra känsla kring det vi har nu. Som vi hoppats på så är vi längre fram än för ett år sedan. Det gör att vi börjar på en högre nivå – förhoppningsvis leder det oss i rätt riktning, säger Max Mölder.

– Redan i somras var vi ute och kollade på vilka kontrakt vi ville förlänga, och där fick vi behålla i princip alla. Det har gjort att vi dels kunnat planera längre, och dels har vi sluppit stressen som det innebär att inte ha spelare på plats, tillägger han.

Läs mer här! Kaddoura om förlängningen: Vill ge superettan ny chans

Under uppstarten åkte nyckelspelaren Dennis Olofsson på en axelskada. Något som håller honom borta på ännu obestämd tid.

– Det är såklart tungt för Dennis. En fyra-sex veckor lär vi få räkna med där. Men utöver det ser det väldigt bra ut. Killarna har visat up bra fysiska värden. Även där börjar vi på en högre nivå än i fjol.

BoIS inleder träningsmatcherna den 1:e februari mot Eskilsminne. Därefter följer möten med klubbar från såväl division ett, två och Superettan som lag från Danmark.

Träningsmatcherna – hur har ni resonerat där?

– När man ligger på den här nivån så får man ta del lag som finns, lite så. men vi har fått en bra mix, tycker jag. Blandat motstånd som jag tror blir en optimal uppladdning.

Hur ser du på pressen ni kommer ha på er denna säsong?

– Nä, men det är naturligt med press i en klubb som Landskorna är. Nu var vi ett mål ifrån att gå upp i höstas och då är det klart att förväntningarna inte skruvas ner. Samtidigt hoppas jag att våra supportar kan ha tålamod – även om det är svårt. Det är aldrig enkelt att vinna en serie.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close