FotbollNyheterTorns IF

Hög konkurrens ska höja ribban för Torn

Torns IF står inför sin tredje raka säsong i Ettan Södra. I år ska erfarenhet och konkurrens väga tungt  när laget siktar på att överprestera 2019.
– I divison ett får man inte vara rädd för konkurrens, säger tränaren Richard Ringhov. 

Laget har varit igång sedan i början av januari, och en spänd förväntan gror i ansenlig takt.

– Det är jätteskönt att vara igång. Visst, uppehåll är alltid bra och nyttigt att ha, men man längtar ju tillbaka efter ett par veckor. Nu, efter ett par veckor in, så börjar vi komma igång och kunna fokusera på det mer taktiska också, säger Richard Ringhov.

I år äntrar Torns IF Ettan Södra för tredje gången i följd sedan det historiska avancemanget. Erfarenheten är en viktig ingrediens i en potentiellt framgångsrik säsong, menar Richard Ringhov.

– Jag tycker vi skaffat oss en trygghet i den här serien nu. Man kan alltid jämföra placeringar med föregående år, men det är inte alltid bäst att göra. Vi har tappat viktiga spelare år efter år, samtidigt som det finns många bra lag i den här serien.

– Vi har försökt identifiera varför vi blev tolva i fjol och varför vi inte hamnade högre upp. Där är vi, tränare och spelare, överens om varför, och vi kommer ha ett större samtal kring det här snart, tillägger han.

Hur upplever du ambitionsnivå i laget?

– Att den är väldigt hög. Det är viktigt att alltid ha en realistiskt målsättning, för annars kan besvikelsen bli för påtaglig. Man vill alltid vinna matcherna man spelar. Att vi slutade tolva i fjol är vi inte nöjda med, vi vill absolut hamna högre än så.

Mouhammed-Ali Dhaini kan bli Torns nästa export uppåt i seriesystemet. Foto: Bildbyrån

Sedan ankomsten till Ettan Södra har Torns IF haft för vana att skicka spelare högre upp i seriesystemet. Astrit Seljmani, som lämnade klubben för numera allsvenska Varberg BoIS efter att ha öst in mål 2018, är ett exempel.

Därav har Torn ständigt varit i behov av att hitta lämpade ersätta. Hur ser man då på vinterns övergångsperiod?

– Vi är väldigt nöjda med de spelare vi fått in. Vi har haft många spelare at välja på, eftersom det inte finns så många klubbar i den här regionen. Jag tycker verkligen vi fått in det vi sökt i spetsegenskaper och fotbollskompetens men även i personligheter.

– Vi vet om att det finns duktiga spelare hos oss som andra klubbar tittar på. Men där får vi se vad som händer, säger Richard Ringhov kryptiskt.

På det hela är ni nöjda med truppsammansättningen som den är idag?

– Ja, absolut. Vi har en hög konkurrenssituation i laget. Många spelare som slåss om att spela mycket. Jag tror det krävs att man själv känner att man ingår i ett bra lag för att plocka fram tron och motivationen.

Är hög konkurrens enbart positivt?

– Det tror jag. Det gör att spelarna triggas och utvecklas mer. Alla måste vara lite mer på tårna, alla måste prestera. I division ett får man inte vara rädd för konkurrens – tvärt om – för då blir det tufft.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close