FotbollNyheter

Tim Hansson i Röstånga IS: ”Ville skapa något som gynnar klubbar och utvecklar spelare”

Tim Hansson i Röstånga IS är inte bara en fotbollstokig designer som såg brist på bra, lättillgänglig inspiration och information för fotbollstränare i Sverige. Men han är också ny huvudtränare i klubben.

Vad är dina förväntningar på kommande säsong?

– Jag ser framemot säsongen, vi har ett brett lag med bra konkurrens på varje position. Spelarna har bra inställning och vill utvecklas samt vinna matcher. Vi hoppas kunna sluta på övre halvan och med lite tur kanske också vara med och slåss om platserna till div 5.

Hur ser truppen ut?

– Den ser stabil ut, vi har kvar större delen av truppen som avancerade från div 7 förra året och har även fått in nya bra spelare samtidigt som vi fyller på med några lovande juniorer. 

Du är dessutom en viktig kugge i hjulet i det nystartade projektet Fotbollscampen, kan du berätta mer? 

– Jag och Henrik Albertsson ville skapa något som gynnar klubbar och utvecklar spelare. Därför drog vi igång Fotbollscampen som är ett tre dagar långt fotbollsläger för barn och ungdomar som vi utför tillsammans med samarbetsklubbar. Första campen kommer vara i Flyinge tillsammans med GOF IF och vi hoppas fortfarande på att några fler klubbar nappar och vill fylla ut sin klubbkassa lite. Vi planerar hela campen, utbildar deras ledare och är med under campen. Så allt klubben behöver ordna är planer, lunch och material – ett ganska smidigt koncept enligt oss. 

Utöver Röstånga IS och Fotbollscampen driver du fotbollsövningar. Hur är utfallet på den sidan och vilken respons har du fått?

– Det var en långsam start under 2017 som sen tog fart och ökar ständigt sen 2018. Under 2019 hade jag mellan 4 000-8 000 unika besökare per månad och totalt över 64 000 unika besökare under hela året. Responsen har varit positiv och drömmen hade varit att jobba heltid med det men allt innehåll på sidan är gratis så det är lite svårt just nu. Under 2020 ska jag försöka utöka videomaterialet för övningarna, skapa utbildningsmaterial och böcker att köpa samt förhoppningsvis lansera en app som ska underlätta för användarna. 

Om min förening skulle vilja veta mer om Fotbollscampen, vad gör jag då? 

– Då går man in och läser på fotbollscampen.fotbollsovningar.se eller kontaktar oss på Instagram. 

Tim har spelat fotboll i Hörby FF, Önneköps IF, Stehags AIF, Eslövs BK och GOF IF. Han började med att träna ett ungdomslag i Hörby FF och hade sedan ett uppehåll. Han började sedan träna seniorlag i Kungshults IK, sen som assisterande tränare i Stehag och nu är han tränare i Röstånga IS.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close