FotbollUppåkra IF

Ungdomlig hunger ska bli Uppåkras framgång

Mycket är nytt i Uppåkra IF inför säsongen 2020. Men de nya inslagen väljer man att se positivt på. 

Huvudtränaren Alejandro Cardona Thuring tog sig tiden att besvara Skånesport frågor berörande säsongen 2020.

Hur har försäsongen sett ut?

– Försäsongen har varit bra så här långt. Mycket har hänt under hösten, där en del av våra rutinerade spelare varit skadade, slutat eller gått till andra klubbar. Vi väntar några tillbaka under våren och en tillbaka om cirka nio månader. Tjejerna som har kommit in har en hög ambition, träningsvilliga och bra inställningen.

Vad skiljer ert lag i år jämfört med fjolåret?

– Yngre och mindre rutin. Mycket bättre inställning på spelarna som är på plats och våra unga spelare som var med förra året har fått mer rutin.

Hur har ni förstärkt truppen?

– Två tjejer från Team Sandby, en från Nike, en från Höllviken och en från Uddevalla. Vi har även några gamla UIF-spelare som väntas göra comeback under februari. Det vi saknar och är på jakt efter är en rutinerad målvakt.

På ledarsidan har vi fått in en ny målvaktstränare och en lagledare till. Det gör att vi kan erbjuda tjejerna dom bästa möjligheterna att träna på

Vad tror du om kommande säsong?

– Jag förväntar mig att det blir tufft under framför allt våren men att vi kommer att växa och göra en bättre höst. Målet är övre halvan av tabellen.

Hur ser ambitionerna ut för kommande säsong?

– Förutom övre halvan i tabellen så är det att fortsätta att skola våra unga tjejer och även ge utrymme för vårt duktiga 04/05-gäng.

 

Artikelbild: UIF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close