FotbollIFK KlagshamnNyheter

Klagshamnstränaren: “Vill inte vara den typiska nykomlingen”

IFK Klagshamn lyckades kvala sig till division fyra under fjolårssäsongen. I år väntar en ny utmaning som nykomling. En roll man är införstådd med – men inte iklär sig. 

Försäsongen är ännu i sin linda för IFK Klagshamn. Just nu är man inne i ett intensivt matchande, där fokus ligger på att utveckla det egna spelet.

– Status är väl att vi är inne i en rätt tung period. Vi har några bitar som vill vill ändra på, jämfört med förra året. De håller på att sätta sig. Annars ser det väldigt intressant ut, säger huvudtränaren Daniel Pode.

Trots epitetet nykomling tänker Klagshamn inte göra sig en ödmjuk sådan. Inför säsongen vill man skruva på de taktiska bitarna för att kunna vara ett spelande lag – även i en ny serie.

– Det gäller taktiska bitar i vår uppspelsfas och hur vi ska hantera olika situationer som vi kan hamna i på planen. Presspelet är också en del. Nä det är några bitar vi vill jobba med, bitar som jag tror kan stärka oss, säger han.

– Visst, spelar det in litegrann att vi är nykomlingar. Men vi hade ju som målsättning förra säsongen att vi skulle ta oss upp. Så på något sätt har vi kunnat förutse detta. Vi vill inte vara den typiska nykomlingen.

Hur menar du?

– Nä, men vi vill spela vårt spel, kunna föra matcher. Vi ser fram emot uppgiften.

Klagshamn tog steget till division fyra tillsammans med Ariana FC. Foto: Lola Nilsson

För att stärka slagstyrkan har Klagshamn valt att vara aktiva under vinterns övergångsperiod. Samtidigt har man behållit en stor del av truppen från förra säsongen.

– Vi har en bättre bredd i år. Vi har fått in bra spelare och bra personligheter som jag tror kommer passa in väl hos oss. Det är alltid viktigt att få behålla de mest tongivande spelarna också.

Denna säsong spelar Klagshamn i Division 4 Sydvästra. En speciell serie på flera sätt, menar Daniel Pode.

– Det är en spännande serie. Många Malmölag, vilket kommer öka intresset för den enskilda matchen. Vi gick upp tillsammans med Ariana – det är ett lag vi hoppas kunna ta revansch på.

Nyligen stod det även klart att allsvenskt meriterade Marcus Pode fortsätter som spelare i klubben. En av flera välkända ansikten i den profiltäta division fyra-serien.

Någon lag som kittlar lite extra att möta?

– Limhamns FF, skulle jag säga. Men, som sagt: Det finns många roliga matcher denna säsong.

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close