FotbollLB07Nyheter

LB07 nära dra sig ur Elitettan

De ekonomiska medlen tros inte räcka för spel på näst högsta nivå.
Enligt vad Sydsvenskan erfar har LB07 ett inriktningsbeslut på att dra sig ur Elitettan.

– Vi hade en budget i balans i december. Men detta har förändrats alldeles nyligen. Ett par stora sponsorer som varit med på resan hoppade av, säger LB07:s ordförande, Robert Lenir.

Under tisdagen spelade LB07 träningsmatch mot danska Nordsjälland, idag, onsdag, delgavs personal och spelare informationen att klubben kan komma att lämna Elitettan.

Robert Lenir vill inte bekräfta att LB07 drar sig ur Elitettan, då det inte är gjort formellt än, men säger att medlemmarna får ett brev under torsdagen för att de ska kunna reagera och eventuellt ha några tankar. Sen väntar ett styrelsemöte i början på nästa vecka. Först därefter skickas den formella begäran in för klubbens damlag.

– Det är nästan omöjligt att spela i Elitettan med förutsättningarna från förbundet. Vår resebudget låg på 700 000 kronor med minimal stöttning från förbundet, säger han till Sydsvenskan.
I praktiken är det alltså klart. LB07 tvingas dra sig ur Elitettan bara någon månad före seriestarten och ett stort antal spelare och ledare står klubblösa.
Ytterligare besked kring frågan väntas komma under veckan.
Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close