skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterÖsterlens FF

Österlen FF storsatsar mot högre mål

Fjolårssäsongen renderade i en ansenlig femteplats för Österlen FF. Denna säsong har man förstärkt truppen med profilstarka namn – och resan uppåt i seriesystemet är tänkt att ges en ny chans. 

Under de senaste åren har en strategi börjat att arta sig i Österlen FF. En strategi om hur klubben ska ta nästa steg och verkligen bli en faktor att räkna med.

Inför årets säsong tycks målet vara att förverkliga visionen.
Tränaren Jonas Stridsberg förmedlar en positiv känsla när han tillåts reflektera över det som komma skall.

– Det känns väldigt bra, det gör det. Vi har tränat på bra här under vintern. Det väntar många tuffa och bra träningsmatcher, i vilka jag hoppas att vi kommer vi ta kliv i hur vi vill spela, säger han.

Laget slutade femma i division två den föregående säsongen. Men Jonas Stridsberg anser sitt lag ha stora möjligheter att nå högre.

– Vi har värvat in flera bra spelare som kommer tillföra mycket. Spelare som passar bra in i vår fantastiska och utvecklande miljö. De kommer kunna bidra med spets och rutin – och det tror jag kan höja oss ytterligare, säger han, och fortsätter:

– Vår trupp var ganska ung förra säsongen. Men nu har vi fått in lite mer rutinerade spelare, exempelvis Zoran [Jovanovic] som verkligen kommer leda genom sitt hårda arbeta och sin professionella inställning. Zoran visar tidligt att han fortfarande vill något.

Förre Trelleborgs FF-spelaren Zoran Jovanovic är en profilvärvning bland flera starka i Österlen. Foto: Bildbyrån

Hur ser du tillbaka på fjolåret?

– Vi hade en ganska tunn trupp, sett till antalet spelare, men även sett till spelarnas rutin. Inte många hade stor erfarenhet från division två. Så att bli femma mot de lagen vi mötte, med de förutsättningarna vi hade, är en bra prestation.

Österlen-tränaren Jonas Stridsberg lyfter fram offensiven som lagets styrka under fjolåret.
Ett vapen man vill slipa på till denna säsong.

– Vi var väldigt starka framåt, vi tränade väldigt mycket anfallspel. Och det har vi fortsatt göra i år. Vårt anfallsspel ska bli ännu bättre, mer flexibelt.

Hur ser du på de träningsmatcher ni valt?

– Nä, men de är bra. bra motstånd som kommer pusha oss och se till att vi inte kan slappna av. Vi vill jobba på vårt spel – vi har en bit kvar – men när vi väl är där så tror jag vi kommer vara riktigt bra.

– Vi vill ju bli bättre än fjolåret, både spelmässigt och tabellmässigt – och just tabellmässigt finns det inte så mycket mer att sikta på en att hamna i topp.

Har ni förutsättningarna att nå division ett inom kort?

– Ja. Vi har klubben med oss där, spelarna också. Man måste våga tro på det.

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close