HandbollHK Malmö

HK Malmö jagar serieledning mot Ystads IF

Efter den meriterande segern mot IFK Kristianstad föll HK Malmö mot OV Helsingborg. Nu jagar man återtagande av serieledningen när Ystads IF väntar. 

– Det brukar vara tuffa matcher i Ystad. Ofta bra med folk och roliga matcher. Vi får se till att vara på tå, säger HK Malmös Fredrik Lindahl inför mötet.

Om segern mot Kristianstad bärgades genom en stark och väl genomförd insats, så var insatsen senast mot OV något annat.

– Det var väl ingen lysande match från vår sida. Visst, Helsingborg gjorde det bra, men v kom inte alls upp i hur vi kan spela, säger han.

Var det möjligen en urladdning från er sida mot Kristianstad?

– Jag vet inte. Det är klart det kan bli så efter en toppmatch. Men samtidigt pratar vi om det, att sånt kan hända. Vi var kanske lite sega i offensiven i början mot Helsingborg… Men annars är det svårt att sätta fingret på vad som vi kunde gjort annorlunda.

Med OV-matchen i det förflutna väntar nu Ystads IF – och möjlighet till återtagen serieledning. Att toppa tabellen är inte oviktigt, medger Fredrik Lindahl.

– Det är slutspelet som verkligen gäller. Men visst är det en morot att ligga i topp. Att vinna matcher ger ju självförtroendet, och vi har ju inget emot att ligga i toppen. Det gäller bara att vinna matcher.

– Det är nu, i de nio avslutande matcherna, som vi har möjlighet att vinna, möjlighet att bygga på vårt spel och självförtroende. Alla matcher kan verkligen betyda något, avslutar HK Malmös högernia tillika lagkapten.

Läs mer här! HK Malmös lagkapten: “Vi har mer att ge”

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close