IshockeyNyheter

Succé i nya klubben för tidigare Panternspelaren: “Får stort förtroende”

Nick Olesen, 24, var under fjolåret en aktad spelare i IK Pantern. Kirsebergsklubbens konkurs såg honom och resten av spelartruppen lämna.
Nu gör den danske forwarden succé i Södertälje SK.
– Jag har fått en bra utveckling här, säger han. 

Under sommaren 2019 hann IK Pantern gå i konkurs och återuppstå i nygammal skepnad. Nick Olesen ingick i den spelartrupp som fick se sig om efter nya arbetsgivare.

Den danske forwarden stannade i Hockeyallsvenskan, men nya klubbadressen blev Södertälje SK. Där har karriären tagit ny fart.

– Det har känts bra hela säsongen. Jag trivs bra i klubben och i laget. Det känns som att vi har möjlighet att lyckas med något väldigt bra den här säsongen, säger Nick Olesen.

Likt Södertälje i stort så var säsongsinledningen trögstartad för Nick Olesen. Men forwarden såg till att växla upp bli en bärande spelare i laget.

– Det var en ganska seg början, både för mig och för laget. Men vi har lyckats vända det, säger han, och fortsätter:

– Jag har fått stort förtroende. Nästan 20 minuters speltid per match, speltid i box-play och power-play. Förtroendet skapar självförtroende, och med det har poängen kommit. Nu har vi fått upp ett bra flow, jag och hela laget.

Nick Olesen har, precis som i Pantern, sett till att göra sig en publikfavorit i Södertälje. Foto: Bildbyrån

Poäng, ja. Nick Olesen gör sin poängbästa säsong(24 mål och 18 assist på 42 matcher) hittills i karriären. Närmast kommer han och SSK från en bortavinst mot Modo, där Olesen blev stor segerregissör och noterades för två plus en i protokollet.

– Vi har hittat en bra kemi i vår kedja. Personligen känner jag att jag tog ett stort kliv redan förra säsongen i Pantern. Viktor Stråhle(dåvarande tränare i Pantern) hjälpte mig väldigt mycket med spelet i egna zonen. Nu har jag fått spela väldigt mycket box-play, så det känns verkligen som jag utvecklats där.

– Jag vill bli så bra som möjligt, och det känns som att Södertälje har gett mig bra förutsättningar för det, tillägger han.

Läs mer här! Panterns poängkung: “Jag får en kick av det”

Fjolårets poängkung i Södertälje var även han en dansk forward; Nicolai Meyer. Hans imponerande säsong tog honom till Malmö Redhawks.
Nick Olesen har ännu en bit kvar till Meyers poängfacit  – men ryktena om en möjlig flytt till Redhawks har börjat uppdaga sig.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det… Jag trivs väldigt bra i Södertälje. Såklart trivdes jag bra i Malmö också. Fin stad med närheten till Danmark. Det finns en del danskar i Malmö [Redhawks] också. Vi får väl se vad som händer.

Var SHL ett möjligt alternativ för dig i somras?

– Ja, det var lite snack kring det. Men i min ålder, där det gäller att få mycket speltid, så kände jag att allsvenskan var ett bra steg. Det hade varit jättekul att gå upp med Södertälje.

Nick Olesen såg till att näta för Pantern mot just Södertälje under fjolårssäsongen. Foto: Bildbyrån

Hur ser du tillbaka på tiden i Pantern?

– Jag var ju på VM där när allt blev klart att det skulle läggas ner. Men visst kände jag att det var lite rörigt kring klubben. Men annars har jag bara bra minnen. Jag utvecklades mycket där.

Nick Olesen berättar att han fortfarande följer Kirsebergsklubben på håll.

– Det är kul att se att det ändå rullar på för dem nu. Jag har lite koll faktiskt, kul att se att spelare som [Nicklas] Jadeland spelar där. Jag hoppas det fortsätter gå bra för dem, det förtjänar klubben.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close