FotbollNyheterTrelleborg FF

Ytterligare två kvinnor invalda i Trelleborgs FFs styrelse

Trelleborgs FF har valt in ytterligare två kvinnor styrelsen och har därmed tre kvinnliga styrelseledamöter av sju möjliga. Klubben har därmed en nästan helt jämställd styrelse, något som är ovanligt inom elitfotbollen i Sverige.

Pia Jönsson, VD på det kommunala bostadsbolaget TrelleborgsHem, och Lotta Berséus, tidigare kommunikationsansvarig i klubben, var de kvinnor som valdes in som nya ledamöter i styrelsen i samband med årsmötet under torsdagskvällen. Även Thomas Svensson, som också är ordförande i styrelsen för MB Agri, blir ny ledamot i Trelleborgs FF styrelse.

Styrelsen i Trelleborgs FF består nu av 43 % kvinnor. Det är en representation som inte är vanlig i elitfotbollssverige.

– Det är viktigt för oss som klubb att ha en styrelse som bygger på en sammansättning av olika kompetenser och att sträva efter en jämn fördelning mellan kvinnor och män. Vi vill vara en jämställd förening, då behöver vi också ha en jämställd styrelse, något som också visat sig vara en framgångsfaktor för styrelsearbete, säger Trelleborgs FF ordförande Torbjörn Jönsson till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close