IBK LundInnebandyNyheter

Serieledande IBK Lund jagar nya poäng – och högre mål

IBK Lund har förskaffat sig en relativt bekväm serieledning i den sydliga, damallsvenska tabellen. Under söndagen reser man norrut i ny poängjakt för möte med Lindås Rasta IBK.

Mötet med Lindås blir första av två(IBK Göteborg därefter) raka bortamatcher i Göteborgsområdet för IBK Lund.

– De är tuffa allihopa, Göteborglagen. Men det är roliga matcher att spela och resorna är inte så farliga. Det är bara på E6:an Det är värre till Kalmar, liksom liksom, säger Lundalagets tränare, Johan Gustafson, som inte ser någon problematik i två raka bortamatcher i Göteborg.

– Vi har en bra känsla, och jag tror och hoppas att vi kan göra en bra match. Även om säsongens första match mot Lindås var en väldigt tuff match, tillägger han.

Närmast kommer Lund från en förlust i Skånemästerskapen med IBK Landskrona. En förlust, ja – i en annars närmast oklanderlig resultatrad – men inget som räder Johan Gustafson.

– Vi tog kanske lite för lätt på motståndet. Samtidigt luftade vi truppen rätt bra. Det är klart man alltid vill vinna, men vi satsar mer på serien. Vi tar det lite som en träningsmatch, där vi får möjlighet att ge alla spelare chansen, säger han.

Hur ser du på säsongen i stort för er del?

– Vi har väl gjort det bra. Förväntningarna har väl bara varit höga från oss själva, och utifrån dem har vi gjort det bra. Vi mötte tuffa lag redan på försäsongen, vilket gjorde att vi kom igång direkt. Jag tycker att vi ofta får ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Kan den “rätta vägen” leda er uppåt i seriesystemet?

– Ja, men det tror jag. Förutsättningarna finns. Klubben arbetar hela tiden med vetskapen att vi ligger där vi ligger. Kommunen hjälper till med halltider, exempelvis. Nä, det finns en bra framåtanda i IBK Lund.

 

Joel Ask

Artikelbild: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close