FotbollNyheter

Furulunds IK söker resultat genom utveckling

Ett Furulunds IK Med låg medelålder har lyckats etablera sig i division två. Kommande säsong hoppas man att utveckling ska leda till högre tabellpositioner. 

Tränaren Thomas Welander besvara Skånesports frågor gällande säsongens som stundar.

Hur har försäsongen sett ut?

– Under försäsongen har vi fokuserat på att svetsa samman truppen, jobba upp tempot på träningarna och förbättra fysiken. Det har sett bra ut och i de få träningsmatcher som genomförts har spelet sett riktigt bra ut för att vara de första matcherna med den nya laguppsättningen.

Vad skiljer er som lag i år jämfört med förra året?

– Efter en väldigt turbulent frimånad i den skånska damfotbollen landade vi på en trupp om 23 spelare. Nio spelare, de flesta startspelare under förra säsongen, valde att lämna, i flera fall för att pröva sina vingar i en högre division. Kvarvarande trupp är dock fortsatt stark, ambitiös och mycket ung. Medelåldern på hela truppen är exakt 17 år.

– Vi går in i den nya säsongen med en ny huvudtränare, Pontus Åkesson, som matchar laget, och som tillsammans med Peter Moberg och Jesper Nilsson står för upplägg och genomförande av träningarna biträdda av tre assisterande tränare. 

Hur har ni förstärkt truppen?

– Truppen har under försäsongen förstärkts med ett mycket viktigt nyförvärv i Thea Igelström som kom från Södra Sandby. Den största förstärkningen jämfört med förra året är dock den snabba utveckling som de unga spelarna går igenom. Vi räknar därför med att laget är minst lika starkt som förra året när serien drar igång i april.

Vad tror du om kommande säsong?

– Eftersom att vår trupp är så ung så har vi i vårt upplägg fokus på spelarutveckling mer än kortsiktigt resultat. Genom att spelarna utvecklas och växer i sina roller kommer även laget att förbättras. I matchspelet är prestationen viktigare än resultatet. Vi tror att vi under säsongen kommer att se ett lag som ständigt växer i styrka. 

Hur ser ambitionerna ut för kommande säsong?

– Tabellplaceringen är av underordnad betydelse, men vi förväntar oss att förbättra den något jämfört med föregående säsong, då vi slutade sexa.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close