FotbollNyheter

Furulunds IK hoppas trumfa fjolåret – kvalplatsen är siktad

Under fjolåret var Furulunds IK ett stabilt mittenlag i division fem. I år siktar man på en av de positiva kvalplatserna. 

Lagets nye tränare, Nicklas Nilsson, delgav sina tankar rörande kommande säsong.

Vad skiljer er som lag i år jämfört med förra året?

– Det är ju första året jag tränar Furulund så jag har svårt att jämföra med fjolåret. Men jag hoppas att jag tillfört lite go stämning och lite nya idéer.

Hur har övergångsperioden sett ut för er del?

– Vi har tyvärr tappat en del spelare som slutat eller bytt klubb. Detta har fört med sig att vi har en tunn trupp och är därför extra känsliga när det gäller skador och sjukdomar. Vi har dock fått in två nya spelare. En målvakt och en offensiv spelare. 

Vad tror du om kommande säsong?

– Jag tror vi går en spännande säsong till mötes. Det känns som Teckomatorp och Svalöv är strået vassare än övriga lag i serien. Bakom dessa två lag känns det som om det är jämt och där är många lag som vill kriga om den sista kvalplatsen.

Hur ser ambitionerna ut för kommande säsong?

– Kan vi hålla oss skadefria och undvika en massa avstängningar hoppas jag att vi skall kunna vara med i toppen och kriga om uppflyttningsplatserna. Detta är både klubbens och spelarnas ambition. Jag tror och hoppas att vi ska kunna lösa detta och vara med och störa många lag i denna serie. Det kommer som vanligt vara tillfälligheter som avgör en del matcher, och jag hoppas att vi har marginalerna på vår sida de flesta gångerna. Men det får framtiden utvisa.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close