Nyheter

Odds och sportsbetting är enklare idag än någonsin

Du som brinner för sport och som är intresserad av att följa de olika lagen eller individuella stjärnorna vet säkert om att det går att betta på olika evenemang och matcher, men visste du att det sker både enkelt och snabbt med din bärbara enhet som du har med dig när du befinner dig på resande fot, eller när du kopplar av i hemmets lugna vrå?

Här hos skanesport.se finns det många sportkategorier att läsa om, men mestadels ishockey, innebandy, handboll och fotboll. Alla dessa grenar finns representerade på den internationella spelmarknaden idag och du hittar en uppsjö av sajter att registrera dig hos. Idag sker allt även mycket snabbare tack vare den moderna tekniken, bland annat verifiering via ditt BankID och möjligheten att spela utan ett fullständigt konto. Du behöver inte längre skicka in diverse dokument för att styrka din identitet och du kan sköta allt via din mobil eller surfplatta. Det finns även många olika appar beroende på var du väljer att spela för att underlätta det hela ytterligare. Du kan även välja att spela på sajter med svensk licens, eller spelbolag utan licens

Några frågor vi kommer reda ut i denna artikel är bland annat hur säkert det är att spela online, samt vilka olika spelformer det finns när det kommer till sportsbetting. Vill du veta mer? Fortsätt läs nedan!

Hur betting går till i praktiken

För att göra det så enkelt som möjligt har spelbolagen utvecklat sina hemsidor med den allra modernaste tekniken när det gäller transaktioner, verifiering av identitet och att din information inte hamnar hos en tredje part. Det enda du behöver göra är att navigera till första bästa bettingsajt och klicka på länken för registrering, sedan sköter du identifieringen med hjälp av ditt mobila BankID i din smartphone eller surfplatta. Vissa spelsajter kräver inte någon registrering överhuvudtaget, men då skapas inte heller ett konto och du spelar med grundinställningarna varje gång du loggar in. 

Andra sajter kan be om grundläggande uppgifter i samband med registreringen för att du ska kunna skapa ett spelkonto på sidan, men detta är endast i syfte av att du som spelare ska kunna använda fler betalningsmetoder.

När du väl är inloggad är det bara att göra en insättning vilket oftast har en medföljande bonus, beroende på var du spelar såklart. Lägg ett vad på det idrottsevenemang du är intresserad av och ange storlek på insatsen, samt vilket lag eller idrottare du tror kommer vinna eller förlora. Det finns givetvis live betting också där du kan följa allt i realtid, eller klassiska 1X2 odds om du föredrar det. Du kan även betta på olika händelser under matchen och det är också detta som gör sportsbetting så dynamiskt och underhållande.

Säkerhet och spelansvar

Många som inte har spelat förut undrar ofta hur säkert det är att spela på en bettingsajt, något vi kommer titta lite närmare på. Till att börja med är anslutningen mellan din enhet och spelbolaget alltid krypterad via SSL (Secure Socket Layer), precis som när du är inloggad på din internetbank eller när du shoppar via nätet. Betalningsmetoderna i sin tur är moderna och välkända vilket gör dem till trygga alternativ som tar din säkerhet på största möjliga allvar. Du hittar dessutom möjlighet till transaktioner via ditt BankID hos de flesta sajter, oavsett om de är licensierade i Sverige eller exempelvis Malta. 

Det finns däremot risker när du rör dig utanför Europa och spelar, men även dessa spelbolag förespråkar ansvarsfullt spelande och erbjuder olika sätt att begränsa ditt spelande om du önskar det. I Sverige är ansvarsfullt spel ett krav från regeringens sida och när spelmarknaden avreglerades den 1 januari 2019 tog Spelinspektionen över när det gäller övervakningen av spelbolagen. Om de inte gör rätt för sig straffas de med höga bötesbelopp och detta är ytterligare ett skäl varför betting är mycket säkert idag.

Med licens eller utan?

Frågan en del spelare ställer sig är om de ska spela på en bettingsida med svensk licens, eller en utländsk sådan. Detta är däremot högst individuellt och det finns för- och nackdelar med båda alternativ. 

Den främsta fördelen med en svensk licens är att du kan stänga av dig nationellt från allt spelande hos licensierade spelbolag, något som måste göras manuellt utanför Sverige. Du har även Spelinspektionen i ryggen om någon tvist skulle uppstå mellan dig och spelsajten där du bettar, något som alltid är fördelaktigt för dig som spelare.

Fördelarna med icke licensierade bettingsidor är att de kan bjuda på många fler bonusar, kampanjer och erbjudanden än deras svenska motparter. Detta då det inte finns lika många begränsningar gällande välkomstbonusar i andra marknader. Utanför EU kan du dessutom spela med kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och Litecoin, men även många fler. Som du säkert märker finns det alltså en del att tänka på innan du bestämmer dig. Lycka till!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close