IK PanternIshockeyNyheter

Pantern går för derbyvinst i jakten på serieseger

I säsongens tidigare derbymöten med Limhamn har det varit Pantern för hela slanten. Under torsdagen hoppas Kirsebergsklubben på ny seger – och att ta ett steg närmare serieseger i fortsättningsserien. 

Men under de senaste veckorna har Pantern varit drabbat av manfall i allmänhet och sjukdomar i synnerhet. Något som tog ut sin rätt senast, då man åkte på förlust mot Kållered, fortsättningsseriens första på hemmaplan.

– Vi har varit rätt sargade här på slutet och gått på kort om folk. Med det sagt betyder lite det att vi inte skulle förlora mot Kållered. Men det är svårt att vinna alla matcher när viktiga spelare saknas, säger Panterntränaren Joakim Tillgren.

Han aviserar att truppen är sargad även till mötet med Limhamn.

– Men jag tror och hoppas att vi kommer kunna reda ut det ändå. Om inte annat, så genom vilja och energi. Ett derby är speciellt att spela, och jag hoppas vi kan rida på det, säger Tillgren.

Torsdagens omgång är den näst sista i fortsättningsserien. Går övriga resultat Panterns väg kan serien vara avgjord.

Pantern och Limhamn har mötts i tre derbysammanhang den här säsongen. Samtliga gånger har laget från Kirseberg korats till segrare.

– Gör vi jobbet och andra resultat går vår väg, då kan vi rent av säkra seriesegern imorgon. Det har varit vårt absoluta mål [att vinna serien]. Det kan vara stor skillnad på att komma etta eller tvåa, beroende på vilka lag man kan få möta i kvalet.

– Men vi fokuserar först och främst på att vinna mot Limhamn och skaffa oss de bästa förutsättningarna inför den sista omgången, tillägger Joakim Tillgren.

Joakim Tillgren planerar att förstärka sin trupp inför slutkvalet. Foto: Bildbyrån

Planerar ni att förstärka ytterligare inför slutkvalet.

– Ja. Men jag kan inte säga mer än så just nu.

Någon speciell position ni kikar lite extra på?

– En målvakt – där är vi sårbara.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close