FotbollNyheterVellinge IF

Vellinge har höjt nivån för spel på högre nivå: “Krävs mer än tidigare”

Vellinge IF är nykomling i division tre. Men ett nytt upplägg under försäsongen ska stärka laget – och göra dem till en faktor att räkna med redan denna säsong. 

Ett färskt inslag i truppen är Marjan Antic som hämtats in under vintern. Han kommer närmast från LB07:s herrsektion och ska i år leda Vellinge tillsammans med Anders Lindsjö.

– Det är väldigt kul att vara här. Jag har fått ett väldigt positivt intryck av laget, men också klubben i stort, säger Marjan Antic.

Som Marjan Antic berättar är Vellinge en förening som vill lyfta fram från de egna leden. Trots att man tagit klivet upp till en ny sportslig nivå denna säsong, så har man valt att behålla laget – som består av en starkt stomme av egenfostrade spelare – intakt.

– Jag gillar att arbeta med ungdomar, och Vellinge är en förening som vill satsa på sina egna spelare. En förening med bra värderingar och bra syn på fotboll – det lockade mig, säger Vellingetränaren. .

Hur ser du på samarbetet med Anders Lindsjö?

– Jag tycker vi kompletterar varandra jättebra. Han har stor erfarenhet av att utveckla spelare. Vi har en öppen dialog och delar det mesta i tänket kring fotboll. Ett flexibelt och modernt samarbete.

Anders Lindsjö(vänster) och Marjan Antic(höger) leder Vellinge IF den här säsongen. Foto: VIF

Hur har du upplevt försäsongen och den trupp du kommit till?

– Grundstommen av spelarna – de flesta är väl 98:or? – är väldigt duktiga, tekniska. Spelartruppsmässigt så har vi inte plocka in någon utifrån ännu. Vi har en bra grupp här som vi tror på. Spelare som jobbat hårt under vintern och visat att de vill utvecklas.

Söker ni spelare aktivt?

– Såklart tar vi emot spelare som vill komma hit, spelare vi tycker passar in i gruppen. Men annars är vi nöjda med det vi har.

Marjan Antic berättar att man under denna försäsong höjt nivån på träningen jämfört med tidigare.

– Vi har lagt in ett styrkepass i veckan, för där har vi lite att jobba på. Men killarna har anammat det har visat en positiv inställning till försäsongsträningen i stort, säger han, och tillägger:

– Vi har höjt nivån på träningarna i stort. Det krävs mer än vad det gjort tidigare, för nu ska vi spela på en högre nivå. Många spelare har inte spelat i division tre tidigare, så vi arbetar med att implementera så att de förstår vad som krävs.

Ni är nykomlingar – hur hanterar ni det?

– Jag är inte orolig för det, utan vi kommer jobba vidare med vår grund och fortsätta spela den fotboll som passar oss. Vi får se efter hand hur serien artar sig, men just nu tycker jag vi har en bra grund att stå på.

Hur högt sätter ni ambitionsnivån?

– Det primära målet är att finna den fotbollen som passar oss bäst. Just nu experimenterar vi en hel del. Sen får vi se vart den fotbollen tar oss. Som det ser ut nu så kommer vi bli en tuff konkurrent till alla lag.

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close