FotbollNyheter

Nygamle tränaren Jörgen Pettersson vill prägla Lödde: “Lite som Klopp ibland”

IF Lödde har nosat på avancemang till division två under två raka säsonger. I år har man stärkt upp laget – såväl spelar- som tränarmässigt – för att ta nästa kliv. 

En nygammal bekantskap i Löddes trupp är Jörgen Pettersson, som åter är tillbaka på tränarbänken, efter att ha spenderat förra säsongen i Landora BK.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka i Lödde. Jag hade en bra tid här senast och trivs väldigt bra. En förening som satsar mycket på sina egna spelare, vilket passar mig perfekt, säger Jörgen Pettersson.

I år leder han laget tillsammans med Kim Johansson, som går från spelande tränare till huvudansvarig.

– Jag har haft ett väldigt bra snack med Kim inför säsongen. Vi känner inte varandra sedan tidigare men vi delar synen på hur fotboll ska spelas.

Utöver den rent fysiska biten slipar tränarparet på det taktiska inför seriestarten. Laget ska bli mer flexibelt i sitt sätt att spela, är Jörgen Petterssons inställning.

– Vi vill spela med en högre press, lite som [Jürgen] Klopps Liverpool ibland. Sen vill vi kunna spela lite rakare fotboll ibland. Inte långbollar då, utan mer att vi tar oss mot motståndarnas mål snabbare. Sen vill vi kunna variera vårt spel, just nu testar vi lite olika spelsätt, säger han.

Simon Samuelsson Renblad är ett av flera starka nytillskott i Löddes trupp. Foto: Lola Nilsson

Är ni inne på att byta formation?

– Det avslöjar jag inte, skrattar Jörgen Pettersson.

– Nä, men vi kommer att testa lite olika saker. Just för att kunna variera vårt spel i matcherna.

För att optimera förutsättningarna har meriterade nyförvärv hämtats in. Bland annat duon Oscar Ahlgren och Christopher Nilsson, som båda anslutit från division ett-laget Torns IF.

– Vi har ett ungt och hungrigt lag i stort som vi spetsat till med flera bra spelare. Det höjer konkurrensen och utvecklingspotentialen. Men det räcker inte med att det ser bra ut på pappret, det ska se bra ut på planen också – och det är det vi jobbar med nu.

Är ni nöjda med truppen som den är idag?

– Ja, det skulle jag absolut säga.

Vilka krav ställer ni på er själva denna säsong?

– Att vi fortsatt ska vara med uppe i toppen och kriga. Det har vi truppen för.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close