FotbollNyheter

Jörgen Pettersson inför MFF:s Europa League-möte: “En tuff motståndare”

Jörgen Pettersson, numera tränare i IF Lödde, har stark koppling till torsdagens Europa League-möte –Wolfsburg–Malmö FF. 

Den förre anfallaren har visserligen bara representerat MFF(både som spelare och assisterande tränare), men hans proffskarriär förgylldes med åtta framgångsrika år i tyska klubbarna Mönchengladbach och Kaiserslautern.

Första matchen i dubbelmötet äger rum under torsdagen. Jörgen Pettersson ser fram emot att följa den två matcher långa drabbningen mellan MFF och Wolfsburg.

– Jag känner väl alltid att det är speciellt när Malmö spelar. Det är klart att man hoppas på att de går vidare – men det kommer bli svårt, säger han.

Jörgen Pettersson var med och ledde MFF under Rikard Norlings tid. Nu är det danske Jon Dahl Tomasson som står vid rodret.

– Det är alltid speciellt när ett lag bytt tränare, man vet inte var de står. Det ska kanske sättas ett nytt spelsätt, vilket tar tid att hitta. Det ska bli intressant att se. De får en tuff motståndare direkt, säger han.

Hur upplevde du tysk fotboll under din sejour där?

– När jag var där så var den kanske lite mer fysisk än i dag, när det är lite en lite mer spelande fotboll. Den har gått framåt något otroligt.

Du har tidigare sagt att du vill implementera ett tyskt tänk i den fotboll du vill spela med Lödde.

– Ja, men exakt. Tysk fotboll är ju rolig i och med att det är mycket fart, man vill framåt. Det handlar om att vara konstruktiv i sitt possession-spel hellre än att rulla boll i sidled. Just det är väldigt tyskt – och det gillar jag.

Jörgen Pettersson gjorde två säsonger i Malmö FF: tjänst. Foto: Bildbyrån
Det blev över 100 matcher i Borussia Mönchengladbach mellan 1995-1999. Foto: Bildbyrån
Anfallaren i Kaiserslauterns möte med – just det – Wolfsburg. Foto: Bildbyrån

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close