HandbollNyheter

Maria Adler gör comeback – spelar under fredagen

Maria Adler var en storspelare redan som ungdom och hann med såväl VM- som EM-guld i ungdomslandslaget – dessutom debuterade hon i Lugis A-lag vid 15 års ålder. För sju år sedan lämnade hon Lugi och Sverige för att ta sig an proffslivet i Danmark och Slovenien.

Proffslivet blev dock kortvarigt, och för två år sedan avslutade Adler karriären vid 25 års ålder.

Sedan ett par veckor tillbaka har Adler börjat träna med Lugis damlag, Under torsdagen meddelades det att vänsternian kommer att finnas med i truppen till fredagens bortamatch mot Önnered.

– Som spelare har hon upplevt så mycket och har otroligt mycket att förmedla till våra spelare. Som människa har hon ännu mer att bidra med på det sociala och mentala planet så det ska bli jätteroligt att få in Maria i laget. Det är verkligen en kanontjej och jag håller alla tummar för att hennes kropp håller ihop så hon själv kan bestämma denna gång när hon ska sluta med hand- bollen igen, vilket förhoppningsvis dröjer, säger Lugis tränare, Kenneth Andersson, i ett pressmeddelande.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close