FC RosengårdFotbollNyheter

Patrick Winqvist ser stor potential i Rosengård: ”Vill utmana lag i Europa”

Patrick Winqvist är tillbaka i allsvensk fotboll – men för första gången på damsidan. Den förre Trelleborgs FF-tränaren ser fram emot kommande säsong med FC Rosengård.
– Vi har något bra på gång – inte bara för nu, utan på lång sikt, säger han. 

Patrick Winqvists, 43, gjorde sin senaste gärning som tränare under slutet av 2018, då han ledde Trelleborgs FF i Allsvenskan.

Nu, drygt ett år senare, har han funnit en ny klubbtillhörighet – i damallsvenska FC Rosengård.

– Jag har kommit till en väldigt proffsig miljö. Både spelarna och de övriga som jag arbetar me där väldigt duktiga på vad de gör. Det har känts som ett väldigt bra steg för mig och jag är tacksam för möjligheten, säger Patrick Winqvist.

Han berättar att reflektionerna kring framtiden efter uppbrottet från TFF har varit många – anbuden från klubbar runt om i världen har inte varit få.

– Det har varit en del förfrågningar, faktiskt. Allt från inhemskt till mer exotiska platser. Men jag har ofta fått ställas inför frågor som flytt, osäker arbetsmiljö och så vidare, och då kom jag fram till att Rosengård passade mig bäst.

Huvudtränaren Jonas Eidevall förlängde nyligen sin andra sejour i FC Rosengård. Foto: Bildbyrån

Patrick Winqvist berättar att Jonas Eidevalls närvaro i föreningen var en bärande del i varför valet föll på FCR.

– Jag känner Jonas sedan tidigare. Han är en väldigt duktig, ung, ambitiös tränare. En klok människa med stark personlighet. Vi har tidigare under åren diskuterat om ett gemensamt samarbete, säger han.

Hur ser du på ert samarbete vid sidlinjen?

– På ett sätt är vi lika, på ett sätt är vi olika. Samtidigt som vi delar värderingar så har vi olika personligheter, och där kan vi komplettera varandra. Vi har en ständig och bra diskussion, samtidigt som vi är prestigelösa.

På Patrick Winqvists tränar-cv finns flertalet ungdomslag inom Malmö FF:s organisation, assisterande tränare i Brommapojkarna samt huvudtränaruppdraget i Trelleborgs FF.

Det är först nu som han får stifta bekantskap med damfotbollen på nära håll.

– Det är ju samma sport i grund och botten. Men jag tror att ledarskapet kan skilja sig åt. Jag kommer till en miljö där det fungerar väl på planen, men där det absolut finns möjlighet till förbättring. Där kan jag ha lite andra infallsvinklar.

Patrick Winqvist är nöjd med vad han fått se sitt lag prestera under försäsongen. Foto: Bildbyrån

FCR har mätt sina krafter mot såväl danskt och svenskt seniormotstånd som MFF:s P15-lag. Under stundande helg väntar den första tävlingsmatchen – Svenska cupen-mötet med division ett-laget Västerås BK30.

– Vi har spelat en handfull träningsmatcher, vi har tränat väldigt mycket och intensivt. Vi har mött bra motstånd och gjort det bra, säger Patrick Winqvist, och tillägger:

– Det ska bli väldigt kul att få börja tävla igen. Sen dröjer det ett par matcher in i cupspelet innan vi verkligen får visa vad vi går för, är min tro.

Hur ser du på kommande säsong?

– Ja, det känns ju dumt att säga att vi inte vill prestera lika bra som förra året på hemmaplan. Samtidigt har vi ett Europa-spel att ta hänsyn till. För oss gäller det att balansera truppen på rätt sätt.

– Jag har kommit till en väldigt professionell organisation med höga ambitioner. Det gäller att etablera sig på hemmaplan och skaffa sig en ställning där. Sen ska vi ha som ett långsiktigare mål att kunna vara med och utmana lag i Europa.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close