FotbollNyheter

FBK Balkan tänker fortsätta på inslagen väg: “Våra ambitioner är att utvecklas”

FBK Balkan stod för en lovande säsong 2019 och slutade fyra i en tuff division tre-serie. I år hoppas man att utveckling och kontinuitet ska ge resultat. 

Lagets sportchef, Nebojsa Boban, tog sig tiden att besvara Skånesports frågor.

Hur har försäsongen sett ut?

– Vi har spelat fem matcher och vunnit alla. Fram till seriestart har vi bokat sju matcher till. Resultatmässigt är det helt klart en positiv försäsong, men det är prestationen och känslan som är viktigast. Det är många veckor kvar till serien och det gäller att fortsätta jobba hårt för att kunna prestera när serien startar.

Vad skiljer er som lag i år jämfört med förra året?

– Arbetsmässigt är det inte mycket som skiljer sig, utan vi fortsätter trycka på det vi har gjort bra förra året för att göra det ännu bättre i år. Det är inga hemligheter – för att skapa vinnarmentalitet måste man bygga upp arbetsvanor och viljan för uppoffringar i truppen. 

– Största skillnaden är truppens medelålder, den har sjunkit markant.

Hur har ni förstärkt truppen?

– Vi har hittills förstärkt truppen med nio spelare, men det är stor sannolikhet att det tillkommer två-tre spelare till.

Vad tror du om kommande säsong?

– Jag tror att vi kommer få se ett välorganiserat FBK Balkan som spelar underhållande fotboll.

Hur ser ambitionerna ut för kommande säsong?

– Våra ambitioner är att utvecklas och bli bättre ur alla aspekter. Vårt viktigaste mål är att aldrig stå stilla. Vi har naturligtvis både kortsiktiga och långsiktiga mål men en sak kan vi slå fast:  Vi kommer inte att avvika från våra processer som sitter i ryggmärgen hos alla oss som är engagerade i FBK Balkan.

 

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close