IshockeyNyheter

Trelleborg Vikings stannar kvar i division två

Det har varit en rafflande, svängig säsong för Trelleborg Vikings. Men i söndagens match mot Nässjö lyckades laget vinna och säkra fortsatt spel i division två. 

Tränarbyte, spelarrockader och otaligt antal betydelsefulla matcher – det var Trelleborg Vikings säsong 2019/2020. Men till slut löste man det.

Efter 4-1-seger i helgens bortamatch mot Nässjö, som var säsongens sista i division två:s fortsättningsserie, lyckades man kravla sig över kvalstrecket.

Tack vare bättre målskillnad lyckades man passera Värnamo i den sista omgången, och därmed undvika kvalspel mot division tre-lag.

– Målet var att stanna kvar utan att behöva kvala. Det målet har vi uppnått även om vägen varit krokig. Efter jul har vi varit ett helt annat lag, spelarna är värda det här, säger assisterande tränaren Fredrik Troberg, till Trelleborgs Allehanda.

Åskådare av matchen mot Nässjö fick se målen tillkomma först i den andra perioden – och det var Trelleborg Vikings som stod för fyra femtedelar av dem. 3-0 efter 40 minuters spel gav Trelleborgslaget en behaglig resa in i den tredje perioden, där dramatiken avstannade vid ett mål till vardera lag.
Nu kan laget lägga säsongen bakom sig, och börja bygga för nästa.

– Ett tiotal spelare är signade inför nästa säsong. Stommen är där. Målet är att ta ett steg till organisationsmässigt och resultatmässigt. Det handlar inte om att vinna Hockeytvåan, men att bli och göra saker bättre, säger Fredrik Troberg.

Läs mer här! Trelleborg Vikings bygger för lång och kort sikt

 

Artikelbild: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close