Eskilsminne IFFotbollNyheter

Ny tuff uppgift väntar Eskilsinne i Svenska cupen

Under lördagen gästas Eskilsminne IF av fjolårssegraren BK Häcken i Svenska cupen. En ny prövning för division ett-laget, som fick en tuff resa senast. 

Eskilsminne stötte på patrull – och det rejält – när man förlorade mot Östersunds FK med klara 5-0. Nu hoppas man ha lärt sig en läxa när man möter min lika bra motstånd under helgen.

– Det kändes som en del av spelarna var gripna av stundens allvar inför mötet med Östersund. Detta återspeglas i motivation men denna gång är vi bättre förberedda och inget Allsvenskt lag ska komma hit ner och få ha högre motivation än vi, säger Eskilstränaren Mattias Lindström till klubbens hemsida.

Häcken tog vägen via Svenska cupen-seger ut i Europa. Göteborgslaget har uttalat att man hoppas göra samma resa i år.

– Häckens tränare klargjorde ju tydligt hur hårt man satsar på cupen och vi fick klart för oss att de kommer med allt de har. Eftersom de vill ut i Europa jagar de målskillnad och kommer att bomba på mot oss, säger Lindström.

Mot Östersund skadades mittfältaren Alexander Engholm och diagnosen lär inte vara nådig. Indisponibla till mötet med Häcken är även mittbackarna Calle Thulin och Marcus Nilsson.

– Skadesituationen är inte rolig. Vi hoppas på det bästa för Alex förstås efter den otäcka skadan i söndags. Marcus är förhoppningsvis snart tillbaka, avslutar Mattias.
Eskilsminne har cirka 50 lag i seriespel och 1 400 medlemmar, vilket innebär att Eskilsminne IF är Skånes största ungdomsförening. Klubben arrangerar sedan 1968 Eskilscupen, som är en av Sveriges äldsta och näst största turnering inom ungdomsfotboll. Dessutom bedriver föreningen årligen en fotbollsskola för barn mellan 5 och 8 år, med betoning på lek och gemenskap. Eskilsminne IF tilldelades 2005 utmärkelsen “Årets bästa idrottsliga barn- och ungdomsverksamhet” av Skånska idrottsförbundet.

Klubbens A-lag för herrar spelar i division 1 södra, medan A-laget för damer spelar i division 1 Södra Götaland. Båda sektionerna har B-lag som spelar på lägre nivåer och juniorlag som spelar i juniorserierna. Inom yngre åldersgrupper har klubben 22 pojklag och 13 flicklag.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close