IshockeyNyheter

Ödesmatch väntar KIK: “Varit inställda på detta”

Under tisdagen reser Kristianstads IK norrut för att på onsdag möta Almtuna i vad som kan betecknas som en avgörande match. 

KIK ligger i skrivande stund under kvalstrecket i Hockeyallsvenskan. Precis ovanför – två poäng, närmare bestämt – huserar onsdagens motståndare, Almtuna.

Med endast två matcher återstående är seger en rekommendation för KIK.

– Det ska bli enormt roligt samtidigt som det är spännande. Säsongen hänger ju i mångt och mycket på den matchen, säger assisterande tränaren Andreas Lilja.

Trots det utsatta läget väljer KIK att vara optimistiskt hellre än pessimistiskt.

– Vi har allt att vinna, och vi har varit där uppe förut och gjort det bra. Vi tror absolut på att vi kan slå dem om vi spelar som vi kan, säger Andreas Lilja, och tillägger:

– Sen är de ett bra lag med många bra spelare, både offensivt och defensivt.

KIK äntrar Almtuna-mötet med en starkt seger mot Vita Hästen i bagaget. En moralhöjare för den utsatta nykomlingen.

– Det betyder såklart väldigt mycket att ha en seger med sig in. Men vi har varit inställda på detta länge att Almtuna kommer vara en avgörande match. Det har vi pratat om länge.

Hur ser du på er säsong i stort?

– Vi började väldigt bra och tog många poäng. Sen åkte vi på lite skador vilket tog hårt på oss. De andra lagen är bra, så det gäller att leverera hundra procent varje dag. Jag tycker vi varit med i alla matcher och försökt ge det en rejäl chans. Någon studs hit och dit så kanske vår situation hade varit annorlunda.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close