skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Tiden på året då tipsen duggar tätt

Det är den tiden på året då vintersporternas säsongsupplopp överlappar med sommarsporternas säsongsinledning. Agnarna ska snart sållas från vetet i Svenska Hockeyligans slutspel och i upptakten till den Allsvenska starten gör klubbarna sitt bästa för att spänna musklerna inför varandra. Med prognoser om varmare väder följer prognoser om förväntade segrare och förmodade floppar – våren är helt enkelt tiden på året för förhoppningar och förutsägelser. Skåneklubbarna i både hockey och fotboll har en minst sagt spännande tid framför sig.

Malmö och Rögle laddar för slutspel

Svenska Hockeyligans två skånska representanter, Rögle BK och Malmö Redhawks, har båda en gedigen säsong bakom sig. Lagen kan börja ladda för slutspel, och i samband med att säsongen närmar sig sin sluttamp så dyker det alltid upp härliga speltips, rekar och bettingtips på spännande matcher med mycket som står på spel.  

Rögle har stått för en stabil insats över grundseriens gång utan några större svackor. En direktplats till slutspelets kvartsfinaler ser allt troligare ut för klubben från Ängelholm som dessutom har en rimlig chans att nå andraplatsen i serien. Laget har visat under säsongen att de är att räkna med och borde ha goda chanser att kunna utmana även i slutspelet. 

Malmö går med all säkerhet mot en plats i åttondelsfinalerna och har under våren stått för en hel del fina prestationer som väger upp mot den aningen tyngre hösten. Kan laget vidhålla formen som man byggt upp efter årsskiftet så finns det en möjlighet att de kommer att kunna överraska en och annan under slutspelet. 

Skånelagen i Svenska Cupen

Svenska Cupen i fotboll har blivit turneringen som markerar starten på den svenska fotbollssäsongen. De skånska lagen som deltar i gruppspelet är Malmö FF och Eskilsminne IF. De sistnämnda är enda representant från Helsingborg efter att Helsingborgs IF misslyckats med att kvalificera sig.  

Eskilsminne har det kämpigt i en tuff grupp med lag som BK Häcken och Östersund, medan Malmö toppar sin grupp efter två inledande vinster. Malmö är som alltid de senaste åren en av storfavoriterna inför årets Allsvenska, men har också ett och annat att bevisa. Nye tränaren Jon Dahl Tomasson är exempelvis relativt oprövad i rollen som huvudtränare och måste visa att han kan leda ett lag med förväntningar som Malmö har på sig. 

HIF får som sagt ladda upp inför Allsvenskan utan kniven mot strupen i Svenska Cupen, men går ändå mot säsongsinledningen med vissa förväntningar på sig. Det blir klubbens första säsong från start med Olof Mellberg bakom rodret och målvaktsveteranen Anders Lindegaard mellan stolparna. Förhoppningarna är att man ska kunna toppa fjolårets tiondeplats. 

Hockeyns slutspel närmar sig och fotbollens säsongsstart likaså. Både klubbarna på is och klubbarna på gräs går mot en tid då frågetecken kommer att rätas ut. Nu återstår det bara att se vilka tips och förväntningar som går i lås och vilka som rinner ut i sanden.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close