HandbollNyheter

Tomas Axnér blir förbundskapten

Under tisdagen bekräftade Lugi att Tomas Axnér är dem förlorad för förbundskaptensuppdraget i damlandslaget. 

Henrik Signell slutar som damernas förbundskapten efter OS för att ta över IFK Skövde i Handbollsligan.

I hans ställe kliver Lugi-tränaren Tomas Axnér in.

– För en tid sedan fick jag en förfrågan av Svenska Handbollsförbundet om att ta över damlandslaget efter sommaren. Processen har gått snabbt och i slutet av förra veckan kom alla parter överens. Jag är såklart både stolt och glad över att få den här möjligheten och uppdraget. Jag vill först och främst tacka LUGI som har stöttat mig i att det ta det här steget och inte ställt några hinder i vägen för att det ska bli möjligt, säger Axnér till Lugis hemsida.

Axnér har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över OS 2024.

Nu är det upp till Lugis ledning att finna sig en ny tränare för herrlaget.

– Att Tomas blir förbundskapten kom med kort varsel, . Vi är givetvis stolta över att Tomas fått detta uppdrag och arbetet med att hitta en ny tränare för LUGI Herr är redan i full gång. Det finns en plan och den kommer vi att följa, säger klubbchef Patrik Bengtsson till klubbens hemsida.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close