InnebandyNyheter

Leva i nuet är Munka Ljungbys framgångsrecept: “Har gett resultat”

Med endast två matcher återstående av säsongen innehar Munka Ljungby den gula ledartröjan i racet om serieseger. Men slutmålet skymtar i horisonten.
– Vi vill ju ta oss upp till Allsvenskan, säger tränaren Daniel Rudvall. 

För Munka Ljungby, som leder en av de tre skånska division ett-serierna står säsongsupplösningen för dörren. Under helgen väntar hemmamatch mot Lund, innan Åstorp/Kvidinge kommer på besök.

– Det är två matcher som vi måste vinna. Samtidigt måste vi vara ödmjuka och inte blicka för långt fram. Lund är ett ungt lag so spelar ganska defensiv innebandy. Ett lag som stått upp bra mot oss tidigare, säger Daniel Rudvall, och tillägger:

– Samtidigt som det är tuffa matcher så ska vi vinna matcherna. Om vi gör jobbet, om vi spelar så bra som vi kan, då ska vi klara av det.

Efter en svagare avslutning på fjolåret såg chansen till serieseger(den som endast ger möjlighet till kvalspel) ut att vara förlorad för Munka Ljungby. Men man har spelat upp sig rejält under de senaste månaderna.

Man låg då fem poäng efter topplaget Röke.

– Vi har ju tagit tillbaka platsen i förarsätet. Eter juluppehållet såg det tufft ut, och då bestämde vi att “vi tar en match i taget” och verkligen är “här och nu”. Det har gett resultat.

Vid serieseger väntar ett snårigt allsvenskt kval. Munka Ljungby lyckades nå dit under fjolårssäsongen – i år hoppas man ta sig hela vägen upp.

– Målsättningen, som förening har satt, är ju att vi ska ta oss upp till Allsvenskan. Man vill upp med ett lag dit. Föreningen satsar hårt för det, säger Daniel Rudvall, som gör sin första säsong i föreningen.

Utöver en filosofi att inte gå händelser i förväg  – vad har varit er styrka denna säsong?

– Vi har en väldigt bred trupp med många bra spelare. Vi har många poänggörande spelare. även om v har någon skicklig spelare borta, så finns det ändå spelare som kliver fram. Bredden är spetsen, typ så.

 

Artikelbild: Per-Ola Karlsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close