FotbollNyheter

Kvarnbytränaren: “Måste bromsa fallet”

Kvarnby IK har rasat i seriesystemet under de senaste säsongerna. Nu hoppas laget komma på fötter igen, för att åter kunna blicka uppåt.
– Vi behöver få tillbaka känslan att vinna, säger tränaren Richard Ohlqvist. 

Det har inte blivit så mycket av den varan under de senaste åren. Men under rådande försäsong har Kvarnby få känna på just det – att vinna, alltså.

– Hittills är jag väldigt nöjd. Vi har fått ut bra resultat i träningsmatcherna. Och samtidigt som vi rullat runt på en hel del spelare, så tycker jag att prestationerna varit bra, säger Richard Ohlqvist.

Fjolårssäsongen var en tung sådan för Kvarnby. Laget lyckades endast vinna en av dem 22 matcher man ställde upp i, och följden blev nedflyttning till division fyra.

– Vi behöver få vinna fotbollsmatcher igen. för det är såväl roligt som viktigt. Spelar utifrån har valt att avstå från att komma hit. De undrar när fallet ska stanna, säger Kvarnbytränaren, och tillägger:

– Det viktigaste för oss är att stoppa fallet och få in en positiv känsla kring seniorlaget.

Richard Ohlqvist, som kom in i laget under föregående säsong, menar att prepareringen inför årets tävlingssäsong hade kunnat börja mindre mödosamt.

– I november, efter förra säsongen, så stod jag med en tom trupp. Men vi har fått jobba hårt, rekrytera spelare under hela vintern. Idag har vi en trupp på omkring 20 spelare, och det är jag väldigt nöjd med, med tanke på hur det såg ut i november.

Tittar man på den spelartrupp som Kvarnby mönstrar i år så är det endast tre som hunnit fylla 25 år. Många gör sin första säsong på seniornivå.

– Vi är ett väldigt ungt lag, och det är en utmaning. Vi hade önskat att få in några spelare med lite mer rutin. Det tror jag kan behövas när man kommer till en ny serie.

Hur ser du på att få in den rutin du önskar finnas i din trupp?

– Jag vet att det fortfarande finns bra spelare där ute som väntar på att division två-lag ska höra av sig. Men när de tröttnat så kommer vi vara ett bra alternativ för dem. Vi är ute och söker, det kan jag säga.

Med allt sammantaget – vilka krav är rimliga att ställa på er i år?

– Vi spelar i en serie som ser väldigt jämn och bra ut. Vi har ett ungt lag, som sagt. Men oavsett vad, så gäller det för oss att bromsa fallet. Vi får sätta som en första målsättning att stanna kvar, sen får vi se hur det förändras under säsongen.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close