skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

Seriefinal väntar HK Malmö – med säkrad serieseger i potten

Inför måndagens seriefinal innehar HK Malmö ett försprång på fem poäng. Vid seger över jagande Alingsås säkrar man seriesegern. 

– Det ska bli väldigt spännande och roligt. För vår del så kan vi ju vinna serien, och det är en extra morot, säger HK Malmös lagkapten, Fredrik Lindahl.

Likt den svenska ishockeyligan SHL är grundserien av marginell betydelse i det stora sammanhanget. Men HK Malmö underskattar inte vikten av att ha vinsten av en rak serie med sig in i slutspelet.

– Såklart vill vi vinna serien, det hade varit ett bra kvitto på vår säsong. Det ger nog också en extra boost.

Alingsås kommer närmast från en seger mot OV Helsingborg. För HK Malmö blir utmaningen att stoppa västgötarnas vida kända strategi: Vänta ut motståndarnas misstag, och kontra.

– De är ruskigt farliga i hur de spelar. För oss gäller det att hela tiden vara noggranna och inte bjuda på någonting. De vill gärna slå oss, så vi kommer inte få någon lätt resa, säger Fredrik Lindahl.

Närmast kommer HK Malmö från en bekväm seger mot Redbergslid. Utöver det är Malmölaget inne i en stark period med fem raka segrar.

– Jag vet inte om vi spelat extra bra på slutet. Jag tror mer det är frukten av en bra säsong i stort. Vi ska se till att hålla i detta även mot Alingsås.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close