Nyheter

Paradressyr på sommarens Falsterbo Horse Show

Den 3–4 juli är det premiärdags för paradressyr under Falsterbo Horse Show. Viljan att arrangera tävlingsklasser i paradressyr har länge funnits, och i år blir det slutligen av.
– Under senare år har jag på olika sätt fått utökad inblick i Paradressyr och fått se vilka fantastiska sportprestationer som utförs. Det känns roligt och stimulerande att nu få med Para ryttarna på Falsterbo Horse Show och detta är ett långsiktigt engagemang från vår sida, berättar Jana Wannius, ordförande Falsterbo Horse Show, i ett pressmeddelande.
Tävlingsledare för UHIP paradressyr är Lena Malmqvist, som sedan slutet av 2019 arbetat med planeringen av tävlingsmomentet.
– Det känns oerhört roligt att få presentera paradressyr i Falsterbo i år! Att vi dessutom har fått möjlighet att dela ut både hederspriser från UHIP samt hela 4 000 EUR i prispengar, varav 2 500 EUR bara till vinnaren, känns helt fantastiskt. Vi är nu ett team som arbetar hårt, tillsammans med alla andra i organisationen, för att göra paradressyr till något alldeles speciellt direkt från start, säger lena Malmqvist i ett pressmeddelande.
UHIP har sedan många år varit en partner till Falsterbo Horse Show, Ulrika Falkman, VD och grundare av bolaget, berättar mer om den utökade satsningen.
– Det är med stor glädje och stolthet vi på UHIP står som sponsor för denna unika tävling. Vi hade en gemensam idé om en paradressyrtävling på Falsterbo Horse Show och gläds mycket åt att det nu blir verklighet. De prestationer pararyttarna utför är imponerande och förtjänar att lyftas fram i ljuset. Vår förhoppning är att paradressyren på Falsterbo Horse Show ska bli den nya arenan för dessa ryttare samt att ge många tillfälle att uppleva och fascineras av paradressyr på högsta nivå, säger hon i ett pressmeddelande.
Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close