FotbollLB07Nyheter

Klubbchefen lämnar LB07: ”Tufft beslut”

Efter drygt ett år på posten som klubbchef i LB07 väljer nu David Wernersson att avsäga sig uppdraget. 

Under våren 2019 skedde en omstrukturering i LB07:s styrelse, där David Wernersson valdes in som klubbchef.

Med sina erfarenheter från såväl företagsvärlden som idrotten hoppades han göra en hållbar förening av LB07.

Men tiden i föreningen har kantats av svårigheter, där klubbens ekonomiska situation skapat problem hellre än möjligheter.

Klubbens herrlag tog visserligen klivet upp till division två – men damlaget, som åkte ur, Damallsvenskan tvingades slutligen frånsäga sig sin plats i Elitettan.

”Det har varit ett tufft beslut att ta. Under slutet av förra året inledde jag diskussioner med styrelsen om min nuvarande situation och initierade diskussioner om framtiden. Vi bestämde för att fortsätta in i 2020, men efter noga övervägande valde jag (tyvärr) att lämna in min uppsägning i februari. Det har på många sätt varit en fantastisk tid om än väldigt utmanade. Alla människor jag fått lära känna; ledare, spelare och personal och externa aktörer har varit extremt berikande. Ett klubbchefsjobb innebär arbete dygnet runt och tyvärr har jag inte fått ihop helheten under 2019, ett år som skilde sig rätt rejält ifrån vad som var planerat när jag började i LB07. När jag nu inför 2020 inte känner att jag kan bidra på det sätt som framtiden kräver är det mycket bättre för föreningen att vi går skilda vägar. En sak är dock säker och det är att LB07 har en stor plats i mitt hjärta framöver och jag vill tacka för förtroendet som jag fått under drygt ett år från dåvarande och nuvarande styrelse- och den öppenhet jag bemöts av ledare, spelare och personal. Även om 2020 är ett fortsatt utmanade år är jag övertygad om att den nya styrelsen och personal är på helt rätt väg framåt och jag önskar dem ett stort lycka framöver”, säger David Wernersson till klubbens hemsida.

Läs mer här! LB07: ”Det är ett arbete för framtiden”

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close