FotbollNyheter

Nye Dösjöbrotränaren: ”Krävs ett långsiktigt tänk nu”

Det har varit en turbulent vinter för Dösjöbro IF:s damlag. Nu försöker laget komma på benen för att fortsatt vara ett lag att räkna med i division ett. 

Försäsongen har varit något snårig för Dösjöbro. Spelmässigt har man klarat sig bra i de träningsmatcher man ställt upp i. Men efter spelarflykten till Malmö FF kämpar klubben fortfarande med att återfå en konkurrenskraftig spelartrupp på benen.

För att leda laget i år har Pierre Fredriksson hämtats in.

–  Den har varit en bra försäsong, dock lite turbulent, eftersom många spelare som lämnat oss. Nu står vi med en ung trupp, men samtidigt väldigt talangfull. Det finns en hunger, men inte den rutin vi kanske önskar, säger huvudtränaren Pierre Fredriksson, och tillägger:

– Vi är ett väldigt ungt lag, troligtvis division ett:s yngsta.

Trots att avsaknaden av rutin i spelartruppen är påtaglig, så menar Pierre Fredriksson att klubben står stadigt i den aspekten.

– Laget kanske är ungt men den psykologiska rutinen finns i klubben. Tänket kring elitfotboll finns, där vi har ett F17-lag som spelat på hög nivå. Utmaningen är att få våra spelare att tänka på rätt sätt, att tänka att vi är i division ett.

Dösjöbro IF:s nye tränare, Pierre Fredriksson. Foto: DIF

Med alla parameter inkluderade; en nykomponerad spelartrupp, en ung sådan, så väljer Dösjöbro att se ödmjukt på kommande säsong.

– Vi kommer inte ligga i topp, vilket jag heller inte förväntar mig. Det är en bonus om vi kan ligga på övre halvan. Jag ser dock att vi absolut ska kunna klara ett nytt kontrakt i division ett.

Är det ett beslut som klubben backar – att detta blir ett mellanår?

– Definitivt. Men vi kommer ändå jobba för att göra det så bra vi kan. Klubben har en tuff tid bakom sig, och det kommer krävas ett långsiktigt tänk nu.

Pierre Fredriksson är uppdraget som huvudtränare för Dösjöbro iF hans första på damsidan. Tidigare kommer han från verksam i Hyllie IK:S U- och A-lag.

Hur ser du på kontrasterna i att nu ta över ett damlag?

– Klart att det finns skillnader. Men min assisterande tränare, Christian Ström, som tränat damer innan, har jag pratat mycket med. Jag har fått ”in puts” från honom, jag har fått ”in puts” från klubben. så jag ser inga svårigheter i att ta detta steg.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close