skanesport_desktop-panorama-1

IFK KlagshamnNyheter

Ny ordförande leder Klagshamn in i framtiden

Stefan Winbladh valdes in som IFK Klagshamns nya ordförande. Nu ska han leda klubbens arbete in i framtiden. 
– En väldigt spännande och inspirerande utmaning, säger han. 

Stefan Winbladh, 39, är inflyttad Klagshamn:are sedan några år tillbaka. Under föregående helg arrangerade IFK Klagshamn årsmöte, där Winbladh valdes in som styrelseordförande.

– Det var ganska så oväntat när jag först fick frågan [om att bli ordförande]. Men jag förstod ganska snabbt att det var ett intressant uppdrag, och något jag ville fundera på. Till slut beslutade jag mig för att tacka ja, säger han.

Stefan Winbladh är sedan tidigare aktiv ungdomstränare i föreningen, där även hans dotter spelar.

– Jag tycker det är väldigt roligt att vara tränare för ungdomslag. Det är viktigt att barn får möjligheten att få utöva en idrott och röra på sig, och det är väl det som har lockat mig till att gå in i detta, säger han.

Att basa över IFK Klagshamn innebär ett finger med i spelet i såväl fotbollssektionen, men även i föreningens innebandy-, bordtennis- och motionssektioner.

– Det är en stor förening, mycket att ta in och lära sig. För mig gäller det att lära känna föreningen i stort och sedan kunna arbeta med hur vi ska utveckla den.

– Fotbollsbiten är en väldigt stor del av föreningen – men de andra avdelningarna är lika viktiga.

Hur vill du sätta din prägel på föreningen? 

– Vi är redan nu i planerna av att utveckla själva idrottsplatsen. Där jobbar vi hållbarare genom att sätta solceller på bygget, exempelvis.

– Jag tror vi behöver arbeta för att locka barn och ungdomar att bli aktiva i vår förening – inom alla våra sporter. För att bli det är större synlighet på sociala medier och liknande en bra väg. Det är viktigt att syas idag, både för att locka utifrån, samt att vara öppen gentemot sina medlemmar.

Hur stort manöverutrymmet har du fått?

– Jag uppfattar det som ganska stort. Sen är vi flera som hjälps åt. Sen kommer det ju till att våga ta beslut – beslut som både blir rätt och fel – och det är jag inte rädd för. Det gäller att prova sig fram, tror jag.

 

 

Artikelbild: IFK Klagshamn 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close