Eskilsminne IFFotbollNyheter

Eskilsminnetränaren: ”Vi är skickligare i år”

Förra säsongen var Eskilsminne ett kvalspel från att avancera till Elitettan. Nu satsar man för ytterligare ett framgångsrikt år. 

Huvudtränaren Izet Kaljic menar att det är ett bättre Eskilsminne som ställs på benen denna säsong.

– Individuellt sett är vi skickligare i år. Det känn som vi kan ställa högre krav på varandra i passningsspel och anfallsspel. Vi kommer kontrollera matcher på ett bättre sätt, säger han.

Eskilsminne har värvat en del spelare till säsongens trupp. En utmaning blir att svetsa den samman.

– Vi har arbetat mycket med att alla ska lära känna varandra, och vi känner väl att spelarna börjar hitta sina roller. Gruppen blir mer synkad, vilket märks både på och utanför plan, säger Eskilstränaren Izet Kaljic.

Vad känner du att ni fått in i era nyförvärv?

– Det bästa är att vi fått in allt vad vi sökt: Tre, fyra spelare spetsspelare, sen även några unga, hungriga spelare. vi har stärkt både bredden och spetsen, både i försvar och anfall. Jag är väldigt nöjd.

Laget har valt att möta motstånd från såväl den egna division ett-serien som från andra serier. En variation man tror på.

– Spelmässigt har det sett bra ut. vi har fått möjligheten att testa våra vingar mot olika motstånd, och därmed kan vi se vad som passar i vilken typ av match.

– Både prestation och resultat är vi nöjda med. Det är viktigt att få vinna matcher tidigt och verkligen få in den vinnarkänslan i laget.

Trots missat avancemang under fjolåret går Eskilsminne äntrar säsongen med huvudet högt.

– Vi känner att det gav oss bra med erfarenhet. Vi heller aldrig varit i den situationen innan. Jag tycker att spelarna hanterat det bra.

– Nu går vi in i den här säsongen ännu starkare, med mer erfarenhet. vi satsar absolut på att vinna serien, sen får vi se vart det leder.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close