Nyheter

Toppligorna i Sverige kan skjutas upp

Under måndagen genomfördes ett extrainsatt klubbchefsmöte via video där samtliga 32 elitklubbar deltog. Elitklubbarna vill att seriestarten skjuts upp.

Så här skriver Svensk elitfotboll (SEF) på sin hemsida:

”Coronaviruset har drabbat samhället hårt, och vi vill prioritera att ta vår del av ansvaret för att motverka smittspridningen. Men, vi vill givetvis också spela allsvenskan och superettan och vi vill i första hand göra det med publik. Vi har därför tillsammans med klubbarna tittat på olika alternativ för när och hur vi kan spela årets säsong av allsvenskan och superettan samt samlat in klubbarnas åsikter runt detta. Vi har samsyn om att vi strävar efter att hitta en så sen spelstart som möjligt för att uppnå syftet att kunna spela ligorna med publik när det är möjligt med hänsyn taget till myndigheternas beslut.”

SEF vill också avvakta tisdagens beslut från Uefa, om hur det blir med sommarens fotbolls-EM, som är avgörande för hur den svenska säsongen kan genomföras.

Däremot kommer klubbarna att spela träningsmatcher framöver, men utan publik.

”För att klubbarna ska kunna förbereda sig på bästa sätt för en säsong så har vi tagit beslut att träningsmatcher kommer att spelas och att de kommer att spelas utan publik”, skriver SEF.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close