skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Klubbarna: Vill spela premiären i juni

De allsvenska klubbarna vill spela premiärerna i början av juni. Det bekräftar nu Svensk Elitfotboll på sin hemsida, efter ett klubbchefsmöte under onsdagen.

I ett uttalande skriver Svensk Elitfotboll följande:

”De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa”.

Förhoppningen från klubbarnas sida är att allsvenskan ska kunna vara färdigspelad innan december, erfar Fotbollskanalen. Det innebär att det kommer bli tätt matchande för lagen, om de lyckas spela alla matcher.

Ligaorganisationen flaggar för att det kan komma att ske ändringar med tiden, beroende på hur coronaviruset fortsätter att sprida sig.

”Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av coronaviruset, och att det därmed kan ske förändringar som gör att vi när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa. Den diskussionen tas i så fall då, och endast om den behövs. Vi kommer inte att bidra till ytterligare spekulationer runt detta förrän det i så fall blir aktuellt”, skriver SEF.

Nu ska ett formellt beslut fattas av Svenska Fotbollförbundet.

”Efter att Svenska Fotbollförbundet har sagt sitt så återstår ett arbete med att fastställa en ny årsplan och kolla på exakta datum för start och övriga omgångar. Vi återkommer med information kring gjorda biljettköp så snart den nya årsplanen och datum för start är fastställd”.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close