Ishockey

Martin Filander tar över SHL-klubb

Martin Filander lämnar assisterande tränaruppdraget i Malmö Redhawks för att bli huvudansvarig tränare i IK Oskarshamn. 

38-årige Martin Filander har de senaste fyra åren varit assisterande tränare i Malmö Redhawks. Nu står det klart att tränarkarriären fortsätter hos oss i IK Oskarshamn.

– Det känns jättekul och superspännande. Jag har både spelat mot och följt IK under de senaste åren och det är en häftig resa föreningen har gjort. Efter att ha under lång tid spelat i Hockeyallsvenskan och ta klivet upp i SHL är imponerande. Utifrån känns det som en familjär klubb där orten verkligen visar sitt stöd, säger Filander til klubbens hemsida.

– Vi [Malmö Redhawks] gjorde en resa där som kan liknas vid den IK gör just nu. Vi kom upp som nykomlingar och hade ett tydligt mål att etablera oss och ville börja tävla för att vinna saker snarare än att tävla för att undvika saker. Vi var tvungna att ställa krav på organisationen för att kunna bygga något på sikt. Det tänket vill jag ta med mig till Oskarshamn.

Filander ska nu för första gången i sin karriär bli huvudtränare i en SHL-klubb.

– Det är ganska stor skillnad. Som huvudtränare har man övergripande ansvar för hela verksamheten och däri ligger stort ansvar för ledarskapet. Som assisterande finns det mer utrymme för att det nördiga och individuellt jobb med en specifik del av laget. Samtidigt kan man få leva med beslut som man själv inte har tagit, säger han.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close