FotbollNyheter

Skånes Fotbollsförbund: Datum för seriestart ännu oklart

Med en allt mer intensivt annalkande seriestart inom breddfotbollen existerar oklarhet i hur säsongen kommer att genomföras. 

Dagligen nås fotbollsintresserade av besked kring hur just laget, serien eller tävlingsmomentet av deras intresse påverkas av coronavirusets smittospridning.

Divisionsfotbollens säsongspremiärer närmar sig med stormsteg. Men vilket som blir det faktiska startdatumet är fortsatt ovisst. 

– Vi har ännu inte fattat beslut vad gäller tidpunkt för start av våra distriktsserier. Än så länge ligger beslutet att serierna skall starta som planerat, men mycket talar för att det kan bli ändringar i detta beslut med kort varsel. Vi avvaktar råd och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet, säger Peter Ekvall, VD på Skånes Fotbollsförbund, till Skånesport.

Hur långt fram kan ni förskjuta premiärerna?

– Svårt att spekulera och sätta datum. Men helt klart går det inte att flytta fram seriestarten alldeles för länge.

Vad har ni fått för infall från klubbar runt om i Skåne?

– Vi får dagligen samtal från oroliga föreningar som undrar hur de skall hantera den uppkomna situationen. Det gäller såväl träningar, matcher och träningsläger. Även frågor kring kommande seriestart är såklart förekommande

I skuggan av stundande seriespel är DM-spelet i sitt skeende. 

– Vi har för tillfället beslutat att skjuta upp cupspelet i Distriktsmästerskapet tills vidare. Det är vår förhoppning att vi senare under säsongen skall kunna genomföra och slutföra årets DM, säger Peter Ekvall. 

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close