skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Klart: De svenska toppligorna skjuts upp

Svenska fotbollförbundet har nu formellt beslutat att de högsta serierna på både dam- och herrsidan skjuts upp.

Svenska fotbollförbundet (SVFF) meddelar på sin hemsida på torsdagen att det nu är formellt beslutat att starten av Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten.

Därmed går förbundet elitföreningarna till mötes, då klubbarna inom Svensk elitfotboll (SEF) på onsdagen enades om ett inriktningsbeslut att verka för att ligastarten flyttas till början av juni.

Klubbarna vill att Allsvenskan och Superettan ska starta senare.

Förbundet har i samråd också beslutat att kvarvarande matcher i Svenska cupen damer och herrar skjuts på framtiden med målbilden att återuppta spelet i anslutning till seriestart.

Nu jobbar parterna för att ta fram ett nytt spelschema och ett nytt premiärdatum. I slutet av maj eller i början av juni, kan de olika serierna börja, skriver SVFF.

”Arbetet med att utarbeta nya årsplaner för respektive serie är redan igång, men innan alla detaljer i spelprogrammen kan fastställas återstår att få klarhet kring bland annat speldatum för de europeiska klubbturneringarna och eventuellt förändrade villkor för nationellt ligaspel i anslutning till dessa datum. Uefa förväntas räta ut dessa frågetecken de närmsta dagarna”, skriver förbundet.

Beslut för övriga förbundstävlingar är ännu inte taget.

”Där pågår en förankringsprocess som inbegriper inblandade föreningar, rättighetsinnehavare och andra partners samt SvFF:s alla distriktsförbund vars verksamhet påverkas av beslut kring de lägre förbundsserierna”, skriver förbundet på sin hemsida.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2