skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheterRedhawks

Nya tränare i Malmö Redhawks

Malmö Redhawks plockar in Joakim Fagervall som huvudtränare och Andereas Lilja i en assisterande roll. De två kommer att utgöra tränarstaben tillsammans med Jesper Mattsson och Henning Sohlberg. – Vi tror väldigt mycket på den här konstellationen, säger Patrik Sylvegård.

Efter den abrupt avslutade säsongen stod det klart att Peter Andersson och Martin Filander också gjort sina sista matcher som huvudtränare respektive assisterande tränare för Malmö Redhawks.
Nu är de nya pusselbitarna i lagets ledarstab på plats.

– Vi tror väldigt mycket på den konstellation som vi nu sätter samman. I Fagervall får vi in en tränare med stor erfarenhet. Han är en lugn och trygg ledare och vi har följt honom under en längre tid. Lilja är fortfarande ganska ny som tränare och han har framtiden för sig. Han är väldigt passionerad och har dessutom en enorm erfarenhet från den egna spelarkarriären, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, till klubbens hemsida.

Ny huvudtränare blir Joakim Fagervall, som kommer från en succésäsong i Hockeyallsvenskan med Björklöven. Via serieseger i den svenska andraligan hade laget stor potential att nå SHL – men coronavirusets utbrott satte stopp.

– När jag tittat på klubben har den känts intressant under en längre tid. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra, att jobba i organisationen och med den stab som nu finns runt laget. Jag tycker att det är en mycket spännande konstellation, säger Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Andreas Lilja återvänder till Malmö Redhawks, som han spelat för. Foto: Bildbyrån

Inför säsongen 2018-19 klev Andreas Lilja in i tränarvärlden, som assisterande tränare i Kristianstad. Samma vår var han med om att leda laget upp i HockeyAllsvenskan. Nu tar han steget upp på SHL-nivå och återvänder till Redhawks 20 år efter att han som spelare lämnade för spel i NHL.

– Jag är väldigt taggad inför det här och ser fram emot möjligheten att få bygga något i Redhawks igen. Det är dessutom enormt inspirerande att vara tillbaka i klubben där jag fick en stor del av min hockeyfostran. Tränarteamet känns också starkt och jag är säker på att vi kommer att fungera jättebra ihop, säger Andreas Lilja i en kommentar till klubbens hemsida.

 

Artikelbild: Bildbyrån (Bild på Joakim Fagervall)

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close