Nyheter

Skånsk bordtennistalang får Lilla bragdguldet

18-åriga Smilla Sand från Malmö är högt aktad inom parasporten. Nu tilldelas bordtennisspelaren Svenska Dagbladets idrottsstipendium. 
– Mitt mål är att representera Sverige i Paralympics, säger hon.

Under 2019 var Smilla Sand ytterst nära att bärga en EM-medalj. Trots att hon i det förösket föll på målsnöret kan 18-åringen se tillbaka på karriärens främsta år.

Nu tilldelas hon Svenska Dagbladets idrottsstipendium, även kallat Lilla bragdguldet, för att ges möjlighet att utvecklas ytterligare och utmana de bästa i världen. Prissumman är på 75 000 kronor. Motiveringen som juryn tagit fram lyder:

”För målmedveten satsning mot världstoppen, med möjligheterna i fokus”.

– Jag känner mig väldigt smickrad och tacksam för priset och har nog inte förstått riktigt än att jag vunnit. Jag kommer absolut att ha stor nytta av stipendiet. Det gör att jag kan åka på fler tävlingar utomlands och möta de bästa, säger Smilla Sand, som är den andra parasport-idrottaren att tilldelas Lilla bragdguldet (Aron Andersson, 2004), till Svenska Dagbladet.

Hon hamnar nu i samma sällskap med bland andra de olympiska guldmedaljörerna Christian Olsson, Carolina Klüft, Charlotte Kalla och Sarah Sjöström.

 

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close