IK PanternIshockeyNyheter

Panternledningen: “Vi kommer klara detta”

Säsongen fick ett abrupt slut. Panterns planerade avancemang till division två lika så. Men smällen som fortsatt division tre-spel innebär kommer klubben att klara.
– Vi har arbetat hårt för att stabilisera ekonomin, säger klubbens ordförande, Andreas Fornestedt. 

Inför den nyligen avslutade säsongen hade IK Pantern satsat stort. Meriterade tränaren Joakim Tillgren hade tillsatts och byggt en sällan skådad meriterad trupp i division tre-sammanhang.

När nybygget under våren skulle krönas med en uppflyttning till division två fick Pantern istället se sina planer raserade av ett världsomspännande virus.

– Såklart ett hårt slag i magen för oss sportsligt och ekonomiskt. Men det som händer i världen och Europa är större än mycket annat. Korrekt beslut att ställa in, men vi skulle vilja se avancemang för vår del då vi nästan hade spelat klart kvalet, säger Panterns ordförande, Andreas Fornestedt.

Med endast ett fåtal omgångar återstående av den slutliga kvalserien hade Pantern rejält slagläge. Oddsen var små att man skulle lyckas ta steget upp.

– Vi är väldigt besvikna. Efter delad förstaplats i trean, vinnare i alltrean och ledande lag i kvalserien efter tre spelade matcher. Såklart drabbar det vår klubb ekonomiskt, då vi hade två hemmamatcher kvar varav en var en så kallad gratismatch. Meningen var att det skulle bli hockeyfest i Kirseberg. Så detta betyder väldigt mycket för klubben.

Andreas Fornestedt bedyrar dock att klubben kommer klara av de ekonomiska prövningar som väntar kommande division tre-säsong.

– Jag har pratat med våra sponsorer, och många av dem vill fortsätta att stötta Pantern. De vill hjälpa oss ta steget upp till division två. Att vara med på vår resa tror jag lockar många, säger han, och tillägger:

– Vi har även känt ett stort stöd från såväl supportarna som klubbmedlemmar och spelare i klubben. Det betyder jättemycket.

Det är sedan tidigare klart att tränarduon Joakim Tillgren och Emil Carnestad leder laget även kommande säsong. Men en spelarflykt kan bli att vänta.

– Det är en del av sporten. Men vi kommer att klara av det.

 

Artikelbild: Mattias Hildingh

Relaterade artiklar

Back to top button
Close