skanesport_desktop-panorama-1

HandbollLUGINyheter

Lugi värvar utlandsproffs från Danmark

Lugi värvar niometersspelaren Julia Eriksson, som närmast kommer från danska Randers. 

25-åriga Julia Eriksson fostrades i Kärra, men slog igenom i Göteborgslaget Sävehof, där hon vann flera SM-guld.

2018 gick flyttlasset utomlands, till danska klubben Randers.
Sejouren i Danmark blev dock bara två säsonger lång.
Nu står det klart att Julia Eriksson är klar för Lugi.

– Först hade jag som avsikt att stanna utomlands, men när coronakrisen satte stopp för övergången kom jag i kontakt med Lugi istället. Jag fick en god ”vibe” direkt och valde snabbt att skriva på. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen och hoppas jag kan bidra med ansvar både framåt och bakåt. [Jag] Tycker Lugi är ett bra lag med många bra spelare på flera positioner och ett lag som kommer vara i toppen av tabellen, säger Julia Eriksson i ett pressmeddelande.

– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge. Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre niometersspelare och har haft en för tunn trupp, helt enkelt. Vi har därför letat efter en spelare som kan spela både i försvar och anfall och samtidigt genom sina egenskaper höja vår nivå ytterligare åt båda hållen. I Julia har vi verkligen hittat det, säger Lugis tränare och sportchef, Kenneth Andersson, i ett pressmeddelande.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close