FotbollLunds BKNyheter

Nybygget Lunds BK hoppas nå högre: “Har bra konkurrenssituation”

Lunds BK:s herrlag har genomgått en stor renovering inför årets säsong. Nu hoppas lagets tränarduo ha byggt en stabil stomme för högre höjder.
– Vi har en bred trupp – och det krävs på den här nivån, säger Anders Grimberg. 

Lunds BK inledde årets försäsong med att avisera tränarparet Anders Grimberg och Ted Waltersson-Larsson som kartläsare in i framliden.

Därefter har duon givits möjligheten att bygga en slagkraftig trupp. Under den senaste tiden har ett par välmeriterade spelare hämtats in.

– Det känns som vi fått till en bra grupp. I en division ett-serie måste man ha en stor stark trupp om man vill vara med och tävla på riktigt. Vi är nöjda med hur vi har det just nu. Sen har vi fortfarande några spelare som rehabiliterar. När de kommer tillbaka blir konkurrensen ännu tuffare – och det är så vi vill ha det, säger Anders Grimberg, som anslutit från BK Olympic.

Inte minst har laget förstärkts på de offensiva positionerna. Både välmeriterade Mirza Halvadzic samt de lägre divisionernas skyttekungar Filip Bohman och Simon Ingheden har hämtats in.

Anders Grimberg nämner själv Jesper Rindmo som en betydande spelare.

–  Vi har hämtat in stor potential – ja! Men vi får inte glömma en sådan som Jesper Rindmo som kan spela både på kanten och centralt. Han har gjort många mål under försäsongen och är en väldigt lojal spelare.

Hur ser du på att formera en så spetsig, men också bred, anfallsuppsättning?

– Nä, men det är ett lyxproblem. Vi har många alternativ. Sen är vi rätt glada för att spela med tre forwards också. Hur vi ställer upp kommer vi få resonera kring från match till match.

– Vi är väldigt nöjda med det vi har, både offensivt och defensivt, förtydligar Anders Grimberg.

På målvaktssidan kommer Anders Grimberg och Ted Waltersson-Larsson också få handskas med ett “lyxproblem”. Där har man sedan tidigare Marcus Norman, som nu kommer få ställas mot Malmö FF-lånet Mathias Nilsson.

– Det är en konkurrenssituation, där de kommer få jobba mot varandra. De har funnit varandra på ett bra sätt i träning och stöttar varandra bra. Det är två bra målvakter, så där kommer vi få ta beslut efter prestation. Vi väljer att se det som positivt att de håller en jämn nivå, säger Anders Grimberg.

Lunds BK:s tränarduo: Ted Waltersson-Larsson och Anders Grimberg. Foto: Bildbyrån

Av Lunds BK:s nya tränarduo är Anders Grimberg det mer välkända namnet. Men han missar inte ens möjlighet att lyfta fram kollegan Ted Waltersson-Larsson.

– Ted var i Karlstad United förra säsongen, i Norrettan. Han är en ung och mycket duktig fotbollstränare, som bara är 33 år gammal. Vi tror och känner att vi är en bra kombo, och tillsammans har vi lärt känna gruppen på ett bra sätt. Där gör vi framsteg hela tiden, säger Anders Grimberg.

När det var dags att sikta in sig på motståndare under försäsongen valde Lunds BK att skjuta brett. Man har ställts mot allt från division två-klubbar till allsvenska Helsingborgs IF.

– Vi har faktiskt gjort bättre prestationer mot starkare motstånd. Men vi har valt att gå runt på en hel del spelare, och därav har vissa prestationer blivit lidande.

Just nu råder stor ovisshet kring när fotbollsserierna i Sverige kommer att spelas. I serier som fått sina spelscheman förskjutna väljer lag att hålla uppehåll från träning. I Lunds BK-lägret kör man på.

– Vi håller igång så länge det inte kommit något slutligt besked kring när säsongen börjar. När vi väl fått ett datum så fattar vi beslut efter det.

– Vi kommer behöva väga in olika bitar i hur vi ska toppa form, lägga upp träning och så vidare. Men det kan vi först göra när vi fått ett besked.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close