FotbollNyheter

Förkortad säsong i regionala serier

På onsdagen meddelade Svenska fotbollförbundet att division två och tre herrar och division ett damer, inte kommer att starta förrän i mitten av juni, och att lagen bara kommer att möta varandra en gång.

Det blir en förkortad säsong i årets regionala fotbollsserier. På onsdagen meddelade Svenska fotbollförbundet att seriestarten skjuts upp till mitten av juni och att lagen bara kommer att möta varandra en gång, i stället för ett möte hemma och borta mot vardera lag. Alltså 13 matcher i stället för 26.

Allt på grund av den rådande situationen med coronaviruset.

Detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning återkommer till föreningarna i inledningen av april, meddelar Svenska fotbollförbundet.

“Coronautbrottet innebär exceptionella utmaningar för vårt samhälle. Svensk fotboll måste ta sitt ansvar och på bästa sätt försöka bidra till att situationen hanteras så effektivt som möjligt, så att riskerna för smittspridning minimeras. Men vi ser också till att det fortfarande, om man vidtar alla de åtgärder som Folkhälsomyndigheten uppmanar till, finns möjligheter att ägna sig åt fotboll runt om i landet. Det är också att ta ansvar för folkhälsan”, säger förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson till förbundets hemsida.

Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan, Elitettan, Ettanfotboll och Svenska cupen har tidigare flyttats fram med förhoppningen att kunna inledas i slutet av maj eller i början av juni.

Hur det blir med de regionala serierna, division fyra till sex herrar och division två till fyra damer, meddelar Skånes fotbollförbund tidigast på torsdagen, skriver de på sin hemsida.

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close