HandbollNyheterYstads IF

Säsongen över – då sker förändring i Ystads IF:s tränarstab

Handbollssäsongen är över, som bekant. Detta innebär att Ystads IF inleder sitt bygge inför kommande säsong – där nye projektledaren blir Oscar Carlén, som förra säsongen var assisterande tränare. 

Tidigt under förra säsongen stod det klart att Jerry Hallbäck skulle lämna vid dess slut. Och i november stod det klart att Oscar Carlén skulle bli hans efterträdare.

Då säsongen fick ett abrupt slut har förberedelserna inför den kommande inletts. Detta innebär att Oscar Carlén numera leder Ystads IF, då han skrivit på ett treårsavtal med klubben.

– Jerry har sagt att han står till förfogande om det skulle vara något, men Oscar är huvudansvarig redan nu. Vi tyckte det var bättre att göra så när vi startar upp på nytt. Det är logiskt att genomföra förändringen nu, säger YIF:s ordförande, Mats Persson, till klubbens hemsida.

Någon assisterande tränare är ännu inte funnen.

Vi har stött på patrull på vägen och är inte klara med den biten. Men i övrigt är allt på plats och jag tycker att vi har en bra organisation och hög kompetens runt laget, säger Oscar Carlén till klubbens hemsida.

– Det finns många anledningar till att jag valt att ta jobbet som huvudtränare för Ystads IF. För det första har åren som assisterande tränare varit väldigt roliga och lärorika vilket gjort att jag fått tillbaka suget att jobba med handboll. Arbetet som tränare, vid sidan av planen, har också varit mentalt rehabiliterande eftersom det gjort att jag kunnat bearbeta synen och känslan av mig själv som spelare. Jag har under dessa år fått utökat ansvar från både klubben och Jerry vilket gett mig chansen att utvecklas som ledare, något jag är väldigt tacksam för. Jag hoppas nu kunna fortsätta den utvecklingen i rollen som huvudansvarig, sa Oscar Carlén när han presenterades som ny huvudtränare i november.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close